Četvrtak, 2 Maja, 2024
Rubrika:

Varhelji sa Abazovićem: Spremni smo da gradimo LNG terminal u Crnoj Gori

Varhelji je istakao da bi izgradnja gasnog terminala u Baru bila od velike važnosti za Crnu Goru i region, imajući u vidu energetsku krizu izazvanu agresijom Rusije na Ukrajinu

Komesar za proširenje EU Oliver Varhelji najavio je da je EU spremna da u partnerstvu sa Crnom Goro gradi LNG terminal u Crnoj Gori, saopšteno je iz Kabineta Vlade.

On je to kazao tokom sastanka ministara vanjskih poslova u okviru Inicijative Berlinski proces, a na kojem učestvuje i premijer u tehničkom mandatu Dritan Abazović kao koordinator Ministarstva vanjskih poslova.

Varhelji je istakao da bi izgradnja gasnog terminala u Baru bila od velike važnosti za Crnu Goru i region, imajući u vidu energetsku krizu izazvanu agresijom Rusije na Ukrajinu.

”Njegovom izgradnjom Crna Gora bi postala čvorište za druge države regiona kada je u pitanju tečni gas”, dodao je on.

Abazović je naglasio da se radi o istorijskoj stvari za Crnu Goru.

”Ovo je i pokazatelj da, pored toga što smo naše evropske partnere ubijedili u važnost tog projekta, idemo u pravcu diverzifikacije naše ekomonije ida takve teme dobijaju na značaju”, rekao je premijer u tehničkom mandatu.

Podsjetio da je Vlada ranije potpisala memorandum sa američkim investitorima u vezi sa LNG terminalom u Baru, ocjenjujući istovremeno da interesovanje i spremnost EU partnera da se jedan ovakav projekat finansira iz evropskih fondova.

”Smatram da je ovo zaista velika stvar za Crnu Goru”, poručio je Abazović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Tara
07.10.2023-10:30 10:30

Madjari..Orban..i ovaj pijevac sa Srbijom..zele da osvoje nase crnogorsko Blago..kad je pitanje CG da udje u EU razmisljaju…