Subota, 4 Maja, 2024
Rubrika:

Vanredno zasijedanje Kongresa PKS u prvoj nedjelji septembra

Kako su istakli u toj partiji, tačan datum će zavisiti od epidemioloških mjera

Koordinatorka Paatriotssko komitskog saveza Tatjana Knežević Perišić raspisala je vanredno zasijedanje kongresa PKS za prvu nedjelju septembra tekuće godine.

Kako su istakli u toj partiji, tačan datum će zavisiti od epidemioloških mjera.

“Formirana je radna grupa za pripremu vanrednog kongresa, koju čine Tatjana Knežević Perišić, koordinator, te članovi Vladimir Božović, I.Simović, Stefan Vujović i Boro Kilibarda. Opštinski odbori partije su u obavezi da do 1. avgusta održe sjednice skupština i dostave spisak delegata kao i prijedloge za sve organe partije: predsjednika, potpredsjednike, članove predsjedništva, Glavni odbor, sekretara, dok će na Kongresu biti izabran i Izvršni odbor partije, Nadzorni odbor, Statutarna komisija i sud”, dodaju u PKS.

Za sve ostale opštinske odbore, koji nijesu održali izbornu skupštinu i izabrali sva potrebna tijela partije na opštinskom nivou, ostavljeno je dovoljno vremena da to učine i delegiraju članove na sve pomenute funkcije.

“Radna grupa će pripremiti i izmjene Statuta i Programa rada koji će biti primjereni veličini i snazi partije. Vanredni kongres PKS će doprinijeti konsolidaciji partije, a izborom preostalih organa, boljem i stabilnijem radu koji može rezultirati pozicioniranjem PKS kao partije centra u političkom sistemu Crne Gore”, navode u toj partiji.

PKS je na lokalnim izborimna u Nikšiću, u koaliciji sa DPS, SD i LP, osvojila jedan mandat u lokalnom parlamentu.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve