Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Vlada razriješila Vukšića, Kovač i Damjanović traže dodatne konsultacije o novom direktoru ANB-a

Vlada Crne Gore razriješila je dužnosti direktora ANB-a Dejana Vukšića, ali na zahtjev ministara iz redova SNP-a odgođeno je imenovanje vršioca dužnosti te funkcije

Vlada Crne Gore je na današnjoj sjednici usvojila prijedlog o razrješenju direktora Agencije za nacionalnu bezbjednost (ANB) Dejana Vukšića, dok su ministri pravde i finansija Marko Kovač i Aleksandar Damjanović zatražili dodatne konsultacije oko predloga za imenovanje v.d. direktora Agencije.

Kovač je istakao da bi ovakve stvari trebalo rješavati uz dodatne konsultacije i sa više dijaloga.

– Smatram da je neophodno odložiti ovu tačku dnevnog reda. Imam ozbiljne rezerve prema kandidatu koji je predložen i mislim da bi se kroz dijalog moglo otvoriti to pitanje i doći do zajedničkog konsenzusa – rekao je Kovač.

Abazović je odgovorio da nema primjedbu na njegov prijedlog.

– Mislim da je na mjestu. Obavili smo ne mali broj konsultacija vezano za ovo. Znate da premijer predlaže direktora ANB-a, nemam ništa protiv da imamo dodatne konsultacije, ali mislim da ćemo doći na isto. Ovo ne isključuje mogućnost da bilo ko iznese stav i izrazi rezerva i smatram to kao korak naprijed u razvijanju našeg dijaloga. Afirmišem da imamo afirmativan dijalog – rekao je Abazović.

On je informisao članove Vlade da je obavio danas razgovor sa Vukšićem.

– Lično sam imao jako dobar profesionalan odnos sa Vukšićem i zadovoljan sam sa rezultatima Agencije. Nova Vlada podrazumijeva i imenovanje novih ljudi, nova Vlada nose svoj krst i odgovornost i obaveze. Naša intencija je da se u tom snađu što bolje i spreman sam da obrazložim i predlog za novog v.d. direktora ANB-a – poručio je Abazović.

Ministar odbrane Raško Konjević upozorio je da situacija “neimanja” vršioca dužnosti direktora ANB-a mora da bude što kraća.

Rasprava o tački izbora v.d. direktora ANB-a odložena je na nekoliko sati. Abazović je rekao da je nakon dodatnih konsultacija potrebno odmah glasati, elektronskim putem.

Sjednica je prekinuta jer je data pauza, te kako je najavio predsjednik Vlade Dritan Abazović biće uskoro nastavljena.

Možete je pratiti uživo na linku ispod:

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve