Subota, 18 Maja, 2024
Rubrika:

Jelena Borovinić Bojović predsjednica Skupštine Glavnog grada

Borovinić Bojović je u svom prvom izlaganju kao predsjednica Skupštine Podgorice poručila da vjeruje da će se odbornici voditi izrekom Marka Miljanova ''da je čojstvo čuvati druge od sebe, a junaštvo čuvati sebe od drugih'', nakon čega je preuzela predsjedavanje sjednicom Skupštine

Prva sjednica Skupštine Glavnog grada počela je juče, a njom je predsjedavao Šukrija Serhatlić.

Verifikovani su mandati 51 odborniku, a na zahtjev Luke Rakčevića, odbornika iz URE sjednica je prekinuta i nastavljena je danas.

Tok sjednice čitajte u nastavku:

Serhatlić je podsjetio da su ostavke na funkciju odbornika podnijeli Danka Kovinić i Miloš Vukčević, kao i Ivan Vuković, na mjestu gradonačelnika.

Iz odborničkog kluba “Za Budućnost Podgorice” za predsjednicu lokalnog Parlamenta predložili su Jelenu Borovinić Bojović, obrazložio je odbornik Mitar Šušić.

Serhatlić je utvrdio da je podnesen jedan predlog za predsjednika, odnosno predsjednicu Skupštine, pa je data pauza od 30 minuta nakon koje će se odbornici izjasniti o ovom predlogu.

Dosadašnji zamjenik gradonačelnika Podgorice Časlav Vešović poželio je sreću novoj vladajućoj strukturi.

“Mi ćemo biti konstruktivna opozicija, jer vjerujemo da je uloga opozicije da odobravamo ono što je dobro, a kritikujemo ono što nije. Želim da naglasim da građanima Podgorice ovo treba da bude običan dan, a ne istorijski, jer siguran sam da ovako nešto ne može biti istorijski događaj, poput onih koje su postigli naši preci, kao što je 13. jul. Pokret “Svi Za naš Grad” neće podržati vaš predlog za predsjednicu Skupštine”, rekao je Vešović.

Odbornik PES Andrej Milović poručio je da je ovo ipak istorijski dan za Crnu Goru i Podogoricu.

“Od sada ćete grijati opozicione klupe, pa vjerujem da ćete se potruditi da budete kvalitetni i konstruktivni, pa ćete se na vlast vratiti možda za nekih četiri ili pet mandata”, poručuje Milović.

Andrej Klikovac iz koalicije “Svi Za Naš Grad” poručio je da za Borovinić Bojović neće glasati jer je ugrozila živote građana Crne Gore, jer nije imala, kako kaže, adekvatnu politiku borbe protiv Covid 19 krize.

Nakon što je završena procedura glasanja, data je pauza kako bi se utvrdili rezultati.

Serhatlić je zaključio da je glasalo 49 odbornika, od koji 34 za predlog da Jelena Borovinić Bojović bude predsjednica lokalnog Parlamenta, čime je utvrđeno da je Borovinić Bojović dobila funkciju predsjednice podgoričkog Parlamenta.

Borovinić Bojović je u svom prvom izlaganju kao predsjednica Skupštine Podgorice poručila da vjeruje da će se odbornici voditi izrekom Marka Miljanova “da je čojstvo čuvati druge od sebe, a junaštvo čuvati sebe od drugih”, nakon čega je preuzela predsjedavanje sjednicom Skupštine.

“Zakazaću odmah Drugu sjednicu na kojoj će biti izabrana gradonačelnica Glavnog grada, kao i komisija za naimenovanje, te odbornički klubovi, matičari, itd.”, rekla je Borovinić Bojović.

Borovinić Bojović je saopštila da će Druga sjednica biti održana ubrzo, odnosno da će u narednih pola sata biti saopšten tačan termin.

Tok sjednice možete pogledati na linku ispod:

IzvorantenaM

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve