Ponedjeljak, 6 Maja, 2024
Rubrika:

Uslove za Sudski savjet ispunjava svih 11 kandidata

Predsjednik Odbora Momo Koprivica saopštio je da je Komisija zasijedala 13. i 14. februara i zaključila da su sve prijave dostavljene u roku i da su potpune. Konsultativna saslušanja kandidata, kako je najavio, počeće iduće sedmice, 21, 22. i 23. februara

Svih 11 prijavljenih kandidata ispunjavaju zakonom propisane uslove za izbor tri člana Sudskog savjeta iz reda uglednih pravnika, zaključila je Komisija za provjeru i pregled dokumentacije. Izvještaj komisije podržali su članovi Odbora za politički sistem, pravosuđe i upravu.

Predsjednik Odbora Momo Koprivica saopštio je da je Komisija zasijedala 13. i 14. februara i zaključila da su sve prijave dostavljene u roku i da su potpune. Konsultativna saslušanja kandidata, kako je najavio, počeće iduće sedmice, 21, 22. i 23. februara.

Odbor je je 7. februara objavio listu na kojoj je 11 kandidata.

Za tu funkciju prijavili su se Danilo Ćupić, Ilija Darmanović, Dragoljub Strugar, Ivan Drobnjak, Elvis Duraković i Miodrag Iličković.

Na listi su i Marko Ivanović, Ivan Kadić, Fikret Kurgaš, Dražen Medojević i Miloš Vukčević.

Javni poziv za izbor tri člana Sudskog savjeta iz reda uglednih pravnika raspisan je 30. decembra prošle godine.

Poslanici crnogorskog parlamenta izabrali su u septembru za člana Sudskog savjeta Radoja Koraća, dok ostali predloženi kandidati nijesu dobili potrebnu podršku.

IzvorRTCG

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve