Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

URA Joanikiju: Crnu Goru nije zahvatio nikakav ”ustašluk”, ona je država jednaka za sve njene građane

Nazadne ideologije, kako dodaju, koje pominje Joanikije nisu i neće biti budućnost Crne Gore uprkos neskrivenim namjerama pojedinaca da ako ništa, ono barem diskursom, podsjećaju da su one i dalje prisutne

Poruke mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija sa tribine u Podgorici ne doprinose suživotu i međuvjerskom skladu, a kao crkveni velikodostojnik trebao bi da vodi računa i brine o vjeri i zajednici na osnovama koje stoje u osnovi religije koju predstavlja, poručili su iz Građanskog pokreta URA.

“Crnu Goru nije zahvatio nikakav „ustašluk“ već je ona država kako stoji u njenom Ustavu – jednaka i ista za sve njene građane u kojoj niko nije i ne smije biti diskriminisan zbog svog ličnog opredjeljenja ili pripadnosti”, kažu u GP URA.

Nazadne ideologije, kako dodaju, koje pominje Joanikije nisu i neće biti budućnost Crne Gore uprkos neskrivenim namjerama pojedinaca da ako ništa, ono barem diskursom, podsjećaju da su one i dalje prisutne.

“Crna Gora ih je davno pobijedila i uvijek će nanovo. Dakle, svi društveni subjekti koji imaju veliki značaj u javnom mnjenju morali bi brižljivije i odmjerenije vagati svoje riječi dok su netrpeljivost i upoređivanje sa nazadnim ideologijama i savremenog trenutka neprihvatljivi, posebno kada dolaze od crkvenog velikodostojnika kakav je Joanikije”, zaključuju u GP URA.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve