Nedjelja, 5 Maja, 2024
Rubrika:

Uljarević: Protivimo se uvođenju vjeronauke u škole u Crnoj Gori

Odnosi Srbije i Crne Gore odavno nijesu dobri, i pitanje je koliko normalizaciji može da doprinese Temeljni ugovor koji ima mnoge nedorečenosti, rekla je direktorka Centra za građansko obrazovanje, Daliborka Uljarević.

Odnosi Srbije i Crne Gore odavno nijesu dobri, i pitanje je koliko normalizaciji može da doprinese Temeljni ugovor koji ima mnoge nedorečenosti, rekla je za N1, direktorka Centra za građansko obrazovanje, Daliborka Uljarević. 

„Nacrt se pojavio dan pred samu posjetu. Moram reći da je prvi utisak da je on djelovao kao da je bačena bomba u društvenu agendu u trenutku, zato što je to bilo bez ikakve najave, i mnogo su bili iznenađeni. To se može reći i za one koji su trebali da budu upoznati, pa čak i neki u samoj Vladi Crne Gore“, kazala je Uljarević.

Dodaje da su NVO „sa velikim oprezom prišle tom tekstu, posebno u dijelu oko obrazovanja.

“Pokušava se na mala vrata uvesti vjeronauka u formalni obrazovni sistem. Podsjetiću da je Crna Gora do sada uspijevala da zadrži formalni građanski koncept, ne samo države, već i u onome što je nukleus toga, a to je obrazovni sistem. To je nešto čemu se mi žestoko protivimo i nadam se da će Vlada tu formulaciju korigovati”, napomenula je Uljarević.

IzvorN1

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve