Nedjelja, 19 Maja, 2024
Rubrika:

Uljarević: Izborka trka biće neizvjesna, ishod će imati refleksiju i na parlamentarne izbore

''Pitanje je ko će ići u drugi krug''

Ovo će biti jedna od neizvjesnijih izbornih trka, a tome u prilog govori i vrijeme koje se troši oko dogovora samih kandidata, iako imamo samo jednog verifikovanog kandidata, kazala je izvršna direktorica Centra za građansko obrazovanje Daliborka Uljarević gostujući na TV 7.

“Pitanje je i ko će ići u drugi krug i kako će se taj dio prelamati. Vidjeli smo i spornosti koje prate jednog od njih koji je najavio kandidaturu, bivšeg ministra finansija Milojka Spajića, i da li će zaista doći do konačnog ovjeravanja te kandidature a imajući u vidu da su pokrenuti neki postupci provjere njegove dokumentacije”, kaže Uljarević.

Stava je i da nije posao DIK-a da traži informacije od Srbije, već MUP-a.

“Ovdje se samo postavlja pitanje da li će ta dokumentacija stići u jednom razumnom roku, jer imamo relativno malo vremena do predaje i potvrđivanja kandidatura. Ono što DIK u ovom trenuku može da ima je papir koji je i sam Spajić pokazivao nekim medijima je njegova potvrda o prebivalištu i državljanstvu u Crnoj Gori”, navodi Uljarević.

Ovi Predsjednički izbori su, ističe, definitvno mnogo važniji nego što je sama pozicija predsjednika u našem sistemu.

“Zbog toga što se oni odvijaju uoči često najavljivanih prijevremenih parlamentarnih izbora i oni će sigurno imati refleksiju i na te izbore, a na drugoj strani radi se o izborima koji daju najveći legitimitet onome ko bude bio izabran”, kazala je Uljarević za TV 7.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
xyz
08.02.2023-17:00 17:00

Ovu gospodicnu bilo bi lijepo vidjet ka Presjednicu.
Evo prilike Maj21.

Merlin
09.02.2023-08:08 08:08
Reply to  xyz

Debela je …