Nedjelja, 28 Aprila, 2024
Rubrika:

Ujedinjena CG se ne može izjasniti na ponudu Spajića prije nego što saznaju ko čini Vladu

Cijenimo ponudu da Ujedinjena Crna Gora uđe u 44. Vladu i da nam pripadne resor Prosvjete, ali je od toga važniji koncept Vlade, njena sposobnost da sprovede reforme i sve što smo obećali građanima. Javni stavovi pojedinih, potencijalnih, činilaca nove većine i buduće vlade za nas su obeshrabrujući i neprihvatljivi, navodi se u saopštenju

Predsjedništvo Ujedinjene CG traži od mandatara Milojka Spajića da na primjeren, demokratski i javan način završi, ranije neformalne, i odnedavno zvanične konsultacije oko izbora Vlade, saopšteno je iz Ujedinjene Crne Gore.

“Cijenimo ponudu da Ujedinjena Crna Gora uđe u 44. Vladu i da nam pripadne resor Prosvjete, ali je od toga važniji koncept Vlade, njena sposobnost da sprovede reforme i sve što smo obećali građanima. Javni stavovi pojedinih, potencijalnih, činilaca nove većine i buduće vlade za nas su obeshrabrujući i neprihvatljivi”, navodi se u saopštenju.

Kako navode, samo mandatar ima pravo da procjenjuje ko može, a ko ne u Vladu, i to uz javno obrazloženje.

“Ali je porazno da neka od stranka, koja je deceniju, ili duže, učestvovala u DPS vlasti, postavlja uslove ostalima pozivajući se na mandatara”, kažu iz UCG.

Dodaju da se predsjedništvo Ujedinjene CG  ne može izjasniti na usmenu ponudu mandatara da budemo dio vlade prije nego bude sasvim jasno ko čini tu Vladu, koliko ona ima resora i kakav je njen kadrovski potencijal.

“Smatramo da je zaista važno kako će novoformirana Vlada biti prihvaćena od međunarodne zajednice, ali je važnije kako će je prihvatiti naši građani. Vjerujemo, ipak, da se ne radi o krajnostima i da su mandatar i buduće članice većine obavezni da u dodatnim konsultacijama učine sve da se DPS-ovo vrijeme podjela ne ponovi”, zaključeno je u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve