Ponedjeljak, 6 Maja, 2024
Rubrika:

Ibrahimović: Bošnjačka stranka nije uslovljavala formiranje vlade brojem resora

Nakon više od dva sata završem je sastanak predstavnika Bošnjačke stranke (BS) i Pokreta Evropa sad (PES) o formiranju nove vlade

Predsjednik Bošnjačke stranke Ervin Ibrahimović kazao je da ta partija nije uslovljavala resorima formiranje nove vlade i poručio je da je zadovoljan ishodom večerašnjeg sastanka sa predstavnicima Evrope sad. Nakon više od dva sata završen je sastanak predstavnika Bošnjačke stranke (BS) i Pokreta Evropa sad (PES) o formiranju nove vlade. Ovim sastankom završen je se prvi krug konsultacija o formiranju vlade.

Ibrahimović je nakon sastanka kazao da je imao izvanredne i vrlo konstruktivne razgovore sa predstavnicima Pokreta Evropa Sad. On je naveo da su 10 principa Pokreta Evropa sad za BS bili prihvatljivi i da su bili dobra podloga za principe koji su oni predložili kao dopunu kako bi oni skupa bili temelj nove vlade.

“Jasno smo naznačili u principima zaštita Fonda PIO, zdravstva, željeli smo što više konvencija Ujedinjenih nacija, preporuka Venecijanske komisije a nultu toleranciju na korupciju u javnoj upravi i mnogo toga kako bismo se u pravom smislu predstavili kao evropska vlada, koja želi da napravi otklon od nekih grešaka prethodnih vlada”, kazao je Ibrahimović nakon sastanka.

Kazao je i da će principi koje je predložio BS biti naknadno objavljeni.

“Želim da poručim da sam srećan što su se dva lidera našla oko evropske priče i vjerujem da kada razmijenimo i usaglasimo principe da će doći vrijeme i za priču o resorima i nakon toga vjerujem da ćemo naći odgovor za pomirenje u Crnoj Gori i moja je jasna poruka da smo dobili Evropsku ili Nato Vladu”, kazao je Ibrahimović.

On je istakao da BS nije uslovljavala formiranje nove valde resorima koji treba da im pripadnu.

“Niti je uslovljavala niti će uslovljavati jer je rano. Hajmo prvo da dogovorimo osnovne principe da dobijemo mandatara a poslije da pričamo o resorima”, kazao je Ibrahimović.

Na pitanje novinara da li BS ima rezerve prema nekim budućim konstituentima nove vlade misleći prije svega na partije bivšeg DF-a Ibrahimović je kazao: “Bošnjačka stranka je pokazala interes građana Crne Gore a to smo pokazali potpisivanjem Memoranduma o saradnji tako da vjerujem da smo svi odgovorni i politički zreli da gledamo u budućnost i da treba da se na osnovu ovih principa jasno opredijele svi budući konstituenti ove vlade”, zaključio je Ibrahimović.

Podsjećamo, razgovor koji je bio zakazan za sinoć otkazan je.

Tokom prethodne sedmice PES je obavio prvi krug razgovora sa predstavnicima koalicije Za budućnost Crne Gore, Demokratskom Crnom Gorom, Socijalističkom narodnom partijom.PES je razgovarao i sa predstavnicima Albanskog foruma, Albanske alijanse, Hrvatske građanske inicijative i Demosom.

Iz PES-a su nakon obavljenih razgovora rekli da je postignut visok nivo saglasnosti o početnih deset principa za formiranje vlade koje je predložilo predsjedništvo te stranke kao i da će razmotriti sugestije koje su dobili.

IzvorRTCG

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve