Petak, 17 Maja, 2024
Rubrika:

U toku novi sastanak stare parlamentarne većine

Odlučuju o daljim koracima nakon odluke Đukanovića

Funkcioneri stranaka parlamentarne većine od 30. avgusta ponovo su se danas sastali u Skupštini Crne Gore, saznaje Pobjeda.

Predstavnici Demokratskog fronta, Demokratske Crne Gore, i koalicije Crno na bijelo koju čine GP URA i CIVIS okupili su se kako bi odlučivali o daljim koracima nakon što je Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović odbio da da mandat za sastav vlade Miodragu Lekiću, koji prethodno nije dobio 41 potpis za formiranje vlade.

Podsjećamo, Đukanović je ranije danas u dopisu predsjednici Skupštine naveo da predlog stare većine – da se mandat za sastav Vlade povjeri Lekiću, nije mogao da prihvatim, jer smatra da se za to nijesu stekli svi neophodni uslovi.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Stevan
20.09.2022-18:21 18:21

Pobogu ljudi, zar Ustav Crne Gore, a to je i u svim evropskim državama (čak i u Rusiji i Belorusiji) jasno ne kaže 50% plus jedan potpis poslanika, u pisanoj formi, dostavlja se kao predlog za mandatara predsedniku države. A to znači 41. ime. Predsednik imenuje mandatara i svoju odluku dostavlja Skupštini na usvajanje. Koliko ja znam potpisi postoje samo u pisanoj formi, a ako DF dokaže da postoje potpisi u “verbalnoj” formi, onda treba im dodeliti Nobelovu nagradu. Makar za glupost i bezobrazluk. Vučić će im polomiti noge što su omanuli. Moraće da traži bolje izvođače radova prljavih poslova.