Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Tarzan Milošević predao akreditivna pisma Vučiću

Predsjednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je akreditivna pisma novopostavljenog ambasadora Crne Gore Tarzana Miloševića i poželio mu uspješan diplomatski mandat u Beogradu

Predsjednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je akreditivna pisma novopostavljenog ambasadora Crne Gore Tarzana Miloševića i poželio mu uspješan diplomatski mandat u Beogradu, kao i to da svojim predanim radom doprinese razvoju svih vidova saradnje od obostranog interesa, navodi se na Instagram profilu predsjednika Srbije.

foto Instagram
U saopštenju kabineta predsjednika Srbije, navodi se da je Vučić naglasio da će nastaviti da promoviše stabilnost u regionu, vodeći politiku mira i saradnje na Zapadnom Balkanu. On je rekao da, u tom smislu, ostaje posvećen daljem razvoju dobrosusjedskih odnosa sa Crnom Gorom, uz očekivanje da dvije zemlje sva otvorena pitanja rješavaju dijalogom na uzajamno prihvatljiv način, jer su dobri odnosi Srbije i Crne Gore, osim za građane dvije države, važni i za regionalnu stabilnost.

-Predsjednik Vučić i ambasador Milošević su se saglasili da dvije zemlje treba da nastave sa međusobnom podrškom u procesu evrointegracija, kao i da prioritet daju infrastrukturnom povezivanju i ekonomskoj saradnji. Predsjednik Vučić je ambasadora Miloševića upoznao sa inicijativom iz Zajedničke deklaracije sa premijerima Sjeverne Makedonije i Albanije o primjeni četiri slobode Evropske unije na Zapadnom Balkanu, koja treba da pomogne slobodnom protoku ljudi, robe, usluga i kapitala. Ambasador Milošević je rekao da je primjetan ekonomski napredak Srbije, posebno po broju otvorenih radnih mjesta, i predložio je konkretne projekte olakšavanja prekograničnog prometa robe, posebno poljoprivrednih proizvoda – navodi se u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve