Utorak, 7 Maja, 2024
Rubrika:

SVIJET NA IVICI, NATO U PANICI Asanović: Deklaraciju o poništenju Odluke o priznanju Kosova donosimo jer slušamo glas naroda

Portal Aktuelno već je pisao o geopolitičkim posljedicama koje će ova odluka imati, ali i o planovima koje predstavnici Opštine Zeta imaju na spoljnopolitičkom planu. 

Skupština opštine Zeta poziva tehnički vladu i premijera Dritana Abazovića da vodi izbalansiranu spoljnu politiku i da u međunarodnim institucijama i organizacijama ne glasa za odluke koje su usmjerene protiv građana i interesa većinske Crne Gore i susjedne i bratske države Srbije, kazao je predsjednik Opštine Zeta Mihailo Asanović na pres konferenciji povodom usvajanja Deklaracije o poništenju i nepriznavanju Odluke o priznanju Kosova, od strane Skupštine opštine Zeta.

Opština Zeta ranije danas usvojila je pomenutu Deklaraciju.

Portal Aktuelno već je pisao o geopolitičkim posljedicama koje će ova odluka imati, ali i o planovima koje predstavnici Opštine Zeta imaju na spoljnopolitičkom planu.

“Skupština opštine Zeta sa posebnom zabrinutošću konstatuje da se položaj Crnogoraca i Srba, na Kosovu i Metohiji svakodnevno pogoršava, pod privremenim prištinskim institucijama. Skupština opštine Zeta, sa žaljanjem konstatuje, da su sve dosadašnjeVlade Crne Gore, od sticanja njene nezavisnosti, ignorisale većinski stav građana Crne Gore da je Kosovo i Metohija sastavni dio Srbije. Skupština opštine Zeta poziva tehničku Vladu premijera Dritana Abazovića, da vodi izbalansiranu spoljnu politiku i da u međunarodnim institucijama i organizacijama, ne glasa za odluke koje su usmjerene protiv grđana i interesa većinske Crne Gore i susjedne i bratske države Srbije”, kazao je Asanović.

Zatim je dodao.

“Skupština opštine Zeta, solidarišući se sa stradalim crnogorskim i srpskim narodom na Kosovu i Metohiji, donosi ovu Deklaraciju, kao vid podrške i nastojanja da se kriza nastala jednostrano proglašenim priznanjem nezavisnosti, riješi mirnim putem. Skupština opštine Zeta, ostaje privržena poštovanju Povelje UN-a o nepovreljivosti suvereniteta i teritorijlnog integriteta Republike Srbije zasnovanoj na međunarodnom pravu i Rezoluciji bezbijednosti UN-a 1244”, navodi Asanović.

Deklaracija je predata od strane trećine odbornika Skupštine opštine Zeta, odnosno odbornika Demokratskog fronta i Prave Crne Gore.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Plamenac
12.05.2023-18:19 18:19

Zelje bere Aga
Asanovic Mihajlo
usred opstine Zeta
kao usred Beograda
prestonice sake jada