Nedjelja, 28 Aprila, 2024
Rubrika:

Šuković tvrdi da je u Milovićevom automobilu pronađena droga, Milović: Automobil sam prodao, nemam ništa sa tim

Sjednica Odbora za bezbjednosti obilježena optužbama između šefa SPO i ministra pravde

Šef SPO pokazao je na današnjoj Sjednici Odbora za bezbjednost fotografiju automobila “Reno laguna – oznaka PG JK 079, koje je tvrdi u vlasništvu ministra pravde Andreja Milovića, a u kojem je, kako tvrdi, pronađena droga tokom pretresa u Bosni i Hercegovini.

On je pročitao dopis tužilaštva iz Bosne i Hercegovine, u kojem je, kako kaže navedeno da je na području Sarajeva, 15. juna izvršen pretres vozila vlasnika Andreja Milovića, a koje je, tvrdi koristilo lice koje je lišeno slobode.

– Sa ovim vozilom on prelazi granicu Crne Gore i prijavljuje ga u svom imovinskom kartonu. On nije saslušavan na ovo okolnosti niti ga je ko prozivao zbog ovih stvari i niti je ko znao ovo – rekao je Šuković.

Pitao je i gdje je punomoćje, ako je Milović prodao automobil.

Šuković je rekao da ovo nije znao ni ministar unutrašnjih poslova iz GP URA Filip Adžić, sa kojim je, kako je rekao navodno blizak.

Kazao je i da je Milović blizak sa kriminalnim strukturama, a jedna od njih je, kaže Šuković, i njegova djevojka M.M. koja je kako tvrdi Šuković, bezbjednosno interesantno lice i u vezi je bila sa jednm od šefova kriminalna grupe.

– U septemberu Milović, poziva tadašnjeg direktora UP i traži da se to lice skine sa zabrane ulaska u Srbiji, koja ima podeblji dosije kontakata i Terzić mene poziva i saopštava mi to. Nadam se samo da mu je rečeno integralno preko direktora UP – to preko mene neće završavati niko – rekao je Šuković.

Odgovarajući Šukoviću, Milović je rekao je da su ga is SDT obavijestili da je u autu pronađena droga, ali da on sa vozilom nema ništa.

-Ja sam to vozilo odjavio u MUP, a u SDT sam dao kompletan iskaz i to je pokušaj montriranja afere. Ja sam još tada imao informacije da spremate aferu, a to vozilo sam ja rijetko kada vozio i postoje podaci sa kamera – rekao je Milović.

Kazao je i da je taj automobil, vozio njegov tast, ali da nakon što je u njemu pronađena droga, nije imao veze sa njim, kako ni on, tako i njegov tast.

-Lice koje sam prodao auto, nije se nikada javilo za punomoć, a to drugo lice ga je prodalo trećem ko se bavio tim i koje je palo u BiH. To sve ima u SDT i u MUP-u – rekao je on.

-Ne mogu na odgovaram za to što neko treće lice uzme moje vozilo i sa tim vozilom počini krivično djelo. Pored mene je SDT, on zna o tom slučaju, njegov tužilac me je saslušao i da su imali jedan navod da sam ja tu imao ulogu, ja bih odgovarao – naveo je Milović.

Tvrdi i da nije tačno da je tražio da se BIL licu skine zabrana ulaska u Srbiju, jer, kako je rekao, tada kao lice Andrej Milović nije imao nikakve ingerencije za to.

Tvrdi da su Šuković i Artan Kurti kreirali ovu aferu.

Sve što radim, radim u saradnji sa SDT, tako da pozivam i vas da sve što imate ponesete u SDT – naveo je.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
RIR
09.02.2024-14:12 14:12

…čovjek prodao auto a ovi misle ETO našli smo mu nešto …mizerija Šukovic tvorac čuvene”plave pravoslavne sveske “ a o “kelneru “ne treba trošiti kalorije …svaki CT i crnogorac zna za njega dosta …

Anon
09.02.2024-16:28 16:28

Ako je to jedino što je Šuković imao da kaže, pored standardne pljuvačine, onda Novović zaista ima problem. Do sada mi je sve ovo izgledalo maglovito ali kada smo svi vidjeli ovu individuu sada kada je ispuzala iz anonimnosti, onda niko normalan ne bi ovome dao moć vođe specijalnog tima. Novoviću aloooo?