Četvrtak, 2 Maja, 2024
Rubrika:

Šuković: Božovića znam više od 20 godina, Perović najbliži od kumova

Ako se ispostavi da je šef Specijalnog policijskog odjeljenja Predrag Šuković odavao informacije uhapšenom Milu Božoviću, Živković navodi da se onda postavlja pitanje kako je postao šef SPO, te da li u njegovom radu ima političke pristrasnosti.

Poslanik Demokratske partije socijalista Danijel Živković kazao je da današnja sjednica Obora za bezbjednost ukazuje na haotično stanje u bezbjednosnom sektoru.

“Koje se može okarakterisati kao haotično i katastrofalno. Zbog igri prijestola unutar većine nemamo rješenje izbora direktora UP i kao što vidimo ta će se borba nastaviti i dalje”, naveo je Živković.

Ako se ispostavi da je šef Specijalnog policijskog odjeljenja Predrag Šuković odavao informacije uhapšenom Milu Božoviću, Živković navodi da se onda postavlja pitanje kako je postao šef SPO, te da li u njegovom radu ima političke pristrasnosti.

“Od kada poznajte Božovića i u kakvim ste realacijama? Da li ste tražili saglasnost da mu odajete infroamcije? Da li saradnja odraz vaše pristrasnosti ili nepristrasnosti prema DF-u, u kakvim ste relacijama sa uhapšenim Radovanom Perovićem, da li ste imali u karijeri situacije da ste odali tajne Peroviću? Da li ste imali informacije da se Božović bavi trgovinom narkoticama? Zašto se napustili ANB, jeste li napustili ili ste degradirami iz službi? Da li ćete podnijeti ostavku ako se dokaže da se odavali službene tajne”, pitao je Živković Šukovića.

Specijani državni tužilac Vladmir Novović je kazao da je on dao saglasnost da Šuković bude šef SPO-a.

Šef SPO-a je kazao da Mila Božovića zna preko 20 godina, kao i veliki broj Budvana.

“Od 2013.godine nisam ravno 10 godina imao pristup informacijama. Na insistiranje Veljovića sam nakon afere sa mojkovačkim cigarima sklonjen iz policije. Radovan Perović je moj kum. Imam ih devet, a ovaj što je uhapšen mi je najbliži. Da li sam znao čime se Mio Božović bavi? Jeste li Vi? Bio je član Odbora za bezbjednost, imate li provjere?”, pitao je Šuković.

Navodi da ANB nije napustio, već da je unaprijeđen.

“Imam pozitivnu provjeru za pristup tajnim podacima, to vam je dokaz da ništa nije tačno što se priča”, kazao je Šuković.

Predsjednik Odbora iz Pokreta Evropa sada Miodrag Laković pitao je Šukovića da li je on kreator navoda u “plavoj svesci”. Na to mu je Šuković kazao da mora da postupa po zakonu.

“Imajući u vidu da je postupak protiv Božovića pred Višim sudom u toku, te da ja predmetna sveska od strane odbrane Mila Božovića predata sudu kao dokaz i da se ja tim povodom mogu saslušati kao svjedok, nisam u mogućnosi zakonski da dajem izjave prije izjave Višem sudu. Ja moram da se strogo podržavam zakona. Ne bih unaprijed da iznosim ono što ću morati da kažem u Višem sudu”, kazao je Šuković.

Podsjećamo, prema indicijama “plave sveske”, Šuković je odavao informacije iz policije Božoviću, koji je optužen da je član kriminalne organizacije.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve