Ponedjeljak, 6 Maja, 2024
Rubrika:

Suđić: Ako Perović ne zakaže sjednicu u naredna dva dana, to ću uraditi ja kao najstariji odbornik

Neće biti nikakvih prijevremenih izbora, poručuje Suđić jer, kako kaže, postoji nova skupštinska većina kojoj je jasan zadatak da učini sve da obezbijedi normalno funkcionisanje lokalne uprave i da povrati stari sjaj UNESCO-vog Kotora koji je potamnio u posljednje dvije godine Jokićeve i Perovićeve vladavine.

Predsjednici SO Kotor Dragici Perović data je šansa da zakaže sjednicu do kraja maja. Ukoliko to ne uradi, onda ću ja, kao najstariji odbornik, shodno inicijativi za izbor predsjednika opštine Kotor, to uraditi samo dan nakon isteka roka, kazao je za Skala radio Jovo Suđić, odbornik DPS-a u opštinskom parlamentu.

On je potvrdio da više vremena za čekanje nema i da je očigledna opstrukcija koju Perovićeva namjerno čini kako bi izazvala što veće nezadovoljstvo građana i oko 700 zaposlenih u lokalnoj upravi koji su posljednju platu primilo 28 marta ove godine.

-Zna to Perovićeva dobro, ali je to ne sjekira. Ona je finansijski obezbijeđena i baš je briga što porodice radnika Opštine nijesu u stanju da izmiruju račune, uredno servisiraju kreditne obaveze i što jedva, najčešće pozajmljujući, obezbjeđuju svojim porodicama golo preživljavanje. Nesazivanjem sjednice SO ona građanima jasno demonstrira koliko je zainteresovana za razvoj i prosperitet Kotora i koliko je istinski tangiraju problemi njenih sugrađana. Cilj je njihovo iscrpljivanje koje bi ona kasnije mogla da upotrijebi u predizbornoj kampanji apostrofirajući drugog krivca umjesto sebe i svojih koalicionih kolega, jasan je Suđić.

Neće biti nikakvih prijevremenih izbora, poručuje Suđić Perovićevoj jer, kako kaže, postoji nova skupštinska većina kojoj je jasan zadatak da učini sve da obezbijedi normalno funkcionisanje lokalne uprave i da povrati stari sjaj UNESCO-vog Kotora koji je potamnio u posljednje dvije godine Jokićeve i Perovićeve vladavine.

-Nakon izbora novog predsjednika opštine usvojiće se budžet, isplatiti zarade zaposlenima i servisirati nagomilani dugovi, kaže Suđić, ubijeđen da će opština do kraja juna raditi u punom kapacitetu.

On je građanima Kotora i zaposlenima u lokalnoj upravi poručio da se još malo strpe, kada su, ni krivi ni dužni čekali do sada.

Ova agonije, kaže Suđić, neće još dugo trajati.

-Nije uspio pokušaj da se Kotor dovede u stanje potpunog haosa i kolapsa, što je bio cilj, na žalost još uvijek aktuelne politike u ovom gradu. DPS će, zajedno sa svojim koalicionim partnerima pokrenuti zaustavljeni zamajac razvoja, čiji će rezultati biti vidljivi golim okom-, poručio je na kraju najstariji odbornik SO Kotor Jovo Suđić i podsjetio da je Perovićeva od 2002. do januara 2005. godine bila vlast koja je za sobom ostavila pustoš, praznu opštinsku kasu, velike dugove, 4 neisplaćene zarade i štrajk vatrogasaca.

Tadašnja neprirodna koalicija je, baš kao i ova današnja, izdržala jedva pola mandata.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve