Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

SUBNOR: Malesija je Crna Gora

"Ponašanje grupa mladića koji su euforično demonstrirali pripadnost svojoj naciji, sigurni smo, nije pravi izraz ideološko-političkih stavova i slobodarske tradicije Malesije, njihove istorijske i sudbinske vezanosti  za Crnu Goru", saopšteno je iz SUBNOR-a.

Prateći u okviru svojih redovnih aktivnosti aktuelnu političku situaciju Predsjedništvo SUBNOR-a i antifašista Crne Gore ocjenjuje da su neopravdani brojni pokušaji da se demokratska pobjeda koalicije albanskih partija na izborima u Tuzima predstavi kao poraz Crne Gore.

“Ponašanje grupa mladića koji su euforično demonstrirali pripadnost svojoj naciji, sigurni smo, nije pravi izraz ideološko-političkih stavova i slobodarske tradicije Malesije, njihove istorijske i sudbinske vezanosti  za Crnu Goru”, saopšteno je iz SUBNOR-a.

Svaki nacionalizam, a naročito svoj,  kako dodaju, smatraju opasnim i energično se bore protiv njega, ali mahanje albanskim i drugim  zastavama koje ne opravdavamo, naprotiv, ipak se ne može upoređivati sa organizovanim mitingaškim izlascima na ulicu i pokušajima rušenja vlasti i države, sa razvijenim četničkim zastavama, Amfilohijevim govorima mržnje, postavljanje crkve na Rumiji.

“Na te i takve pojave vlast i državni organi morali su blagovremeno i energično da reaguju. Da su to činili, uvjereni smo da bi i pojedinci i grupa „navijački raspoloženi“ mladića, uz nacionalnu, u drugoj ruci držali i zastavu svoje države – Crne Gore. Budućnost Malesije i Crne Gore je u jačanju i afirmaciji Crne Gore kao građanske i evropske”, zaključuje se u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve