Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Strujić-Harbić: Klub poslanika ponovo će inicirati usvajanje Rezolucije o genocidu u Srebrenici

Još jedan član u Vladi Crne Gore pokazao je kako se lagano poigrava sa osjećanjima svojih građana iz reda bošnjačkog korpusa, ocijenila je ona, komentarišući jučerašnju izjavu ministra pravde, ljudskih i manjinskih prava Vladimira Leposavića o Srebrenici

Klub poslanika Bošnjačke stranke ponovo će inicirati usvajanje Rezolucije o genocidu u Srebrenici, najavila je za Antenu M poslanica BS-a Kenana Strujić-Harbić.

Još jedan član u Vladi Crne Gore pokazao je kako se lagano poigrava sa osjećanjima svojih građana iz reda bošnjačkog korpusa, ocijenila je ona, komentarišući jučerašnju izjavu ministra pravde, ljudskih i manjinskih prava Vladimira Leposavića o Srebrenici.

“Juče smo u Parlamentu Crne Gore čuli izjavu, ovaj put na žalost, od člana apostolske Vlade, ministra pravde i ljudskih i manjinskih prava, da nema saznanja da se u Srebrenici desio genocid.

Ministre Leposaviću, genocid u Srebrenici se desio, što su potvrdile pravosnažne presude izrečene zločincima u Haškom tribunalu, imenom i prezimenom.

Kao vrsnom pravniku, sigurno nije promakla informacija da je nedavno Memorijlni centar Srebrenica predstavio nalaze istraživačkog projekta „Genocide Papers/Transkripti genocida“, koji predstavljaju skup pretraživih stenograma sjednica takozvane Skupštine Srpskog naroda u Bosni i Hercegovini. Sigurna sam nakon uvida u iste, da ćete imati „saznanja“ o genocidu u Srebrenici.

Još jedan član u Vladi Crne Gore pokazao je kako se lagano poigrava sa osjećanjima svojih građana iz reda bošnjačkog korpusa. Ali ovaj put Bošnjaci iz Crne Gore imaju poruku za sve članove Vlade na čelu sa premijerom Krivokapićem: Pođite 11. jula u Srebrenicu, da vidite hiljade ponosnih bijelih nišana, koji u tišini pričaju svoju priču, a ta priča je da su „samo“ zbog svog imena i prezimena na zvijerski način ubijeni. A šutnja i suze majki, sestara, supruga koji taj dan ukopavaju svoje izgubljene sinove, braću, muževe, je jača od bilo kog avaza.

Samo ne znam da li bi i u tom slučaju, prilikom odlaska u Memorijalni centar Potočari imali „saznanja“ da su sistemski i zvjerski ugašena 8.372 nevina života, samo zato što su Bošnjaci”, navela je Strujić-Harbić za Antenu M.

Klub poslanika BS-a ponovo će inicirati usvajanje Rezolucije o genocidu u Srebrenici.

“Srebrenica, da se nikom nikad ne ponovi!”, zaključila je poslanica ove partije.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve