Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

Strujić Harbić: BS će sjutra donijeti odluku o kandidaturi za predsjedničke izbore

''Vjerujem da je Bošnjačka stranka zrela da ima svog kandidata ili kandidatkinju na predsjedničkim izborima ali moramo da pazimo koliko je crnogorsko društvo zrelo da da podršku kandidatu iz redova manjina''

Bošnjačka stranka će sjutra donijeti odluku o kandidaturi za predsjedničke izbore najavila je, gostujući na televiziji 7, šefica kluba poslanika Bošnjačke stranke u Skupštini Crne Gore Kenana Strujić Harbić čije se ime ovih dana u javnosti pominje kao potencijalna kandidatkinja te stranke za predsjedničke izbore.

„Vjerujem da je Bošnjačka stranka zrela da ima svog kandidata ili kandidatkinju na predsjedničkim izborima ali moramo da pazimo koliko je crnogorsko društvo zrelo da da podršku kandidatu iz redova manjina“, kazala je ona.

Voljela bi, kaže, da Crna Gora konačno dobije predsjednicu.

„Zato što su poslanice u Skupštini pokazale do sada kako se voli, i kako se bori za svoju zemlju“, kazala je Strujić.

Ona je govoreći o tehničkoj Vladi kazala da predstavnici Bošnjačke stranke „sjede“ u Vladi samo zbog građana.

„Zamislite šta bi se desilo da izađemo iz Vlade, na šta bi ta Vlada ličila“ kazala je ona.

Bićemo u Vladi dok se ne izabere nova, kaže Strujić dodajući da se nada da će doći do što skorijih prijevremenih izbora.

Komentarišući aktuelna dešavanja u Skupštini Crne Gore, Strujić napominje da se u poslednje dvije godine u tom najvišem domu desilo sve što se nije trebalo dogoditi.

„I prije su donošene neke odluke koje nisu u interesu Crne Gore i doći će vrijeme kada će se sve to naplatiti“
Što se tiče izbora sudija Ustavnog suda Strujić kaže da žali što manjine nisu bile uključene u predlaganje četvrtog kandidata koji dolazi iz reda manjina te da zbog toga razmatraju da ne podrže četvrtog kandidata.

„Čudno je da od šest kandidata koji dolaze iz Bošnjačkog naroda niko ne ispunjava uslove da bude kandidat za članove Ustavnog suda“, kazala je Strujić i pitala kako će se osjećati Bošnjaci kada 27-og februara ne bude izabran nijedan član Ustavnog suda iz reda Bošnjaka.

„Bošnjaci će se osjećati kao devedesetih“, ocijenila je ona.

Komentarišući naslikane ikone u crkvi u Rožajama na kojima su pripadnici muslimanskog naroda prikazani s noževima Strujić kaže da je njihov stav jasan, a to je da će

Bošnjaci uvijek insistirati na suživot svih naroda u Crnoj Gori.

Na pitanje kako komentariše to što tehnička Vlada često donosi odluke prema privrednim subjektima bez pravnog utemeljenja Strujić kaže da to nije ništa čudno i da to traje još od Vlade Zdravka Krivokapića.

„Imam osjećaj da se te odluke ne donose po zakonu, a da li se donose zbog partijskih i ličnih interesa to će vrijeme pokazati“, kazala je ona i dodala da se nada da će pravne instance zaživjeti i da će se građanima morati objasniti zašto se postupalo protivzakonito, zaključila je sagovornica televizije 7.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve