Petak, 3 Maja, 2024
Rubrika:

Stoltenbergov savjetnik za vojna pitanja stiže u Podgoricu

''Cilj posjete admirala Bauera Crnoj Gori je dodatno jačanje odnosa među saveznicama u Alijansi u svjetlu aktuelne globalne bezbjednosne situacije'', ističe se u saopštenju

Admiral Rob Bauer, predsjedavajući Vojnog komiteta NATO i savjetnik za vojna pitanja generalnog sekretara Alijanse, Jensa Stoltenberga, boraviće sjutra i prekosjutra u posjeti Crnoj Gori, saopšteno je iz Ministarstva odbrane.

U saopštenju se navodi da će admiral Bauer razgovarati sa ministrom odbrane Draganom Krapovićem, kao i sa načelnikom Generalštaba Vojske Crne Gore, brigadnim generalom Zoranom Lazarevićem.

”Cilj posjete admirala Bauera Crnoj Gori je dodatno jačanje odnosa među saveznicama u Alijansi u svjetlu aktuelne globalne bezbjednosne situacije”, ističe se u saopštenju.

On će održati i predavanje za studente humanističkih studija na Univerzitetu Donja Gorica na temu “Procesi donošenja odluka Vojnog komiteta u trenutnim bezbjednosnim izazovima”.

Admiral Bauer boravio jer u Crnoj Gori u septembru 2022. godine tokom Konferencije načelnika generalštabova zemalja članica Američko-jadranske povelje.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve