Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Stjepović: Evropska unija ne može biti potpuna bez zemalja Zapadnog Balkana u njoj

Stjepović je istakao da Crna Gora snažno podržava evropske integracije svih kandidata za članstvo u Evropskoj uniji, međutim, očekujemo da naša postignuća budu zasebno vrednovana, imajući u vidu da predstavljamo pozitivan primjer, kao država koja nema neriješenih susjedskih pitanja.

Predsjednik Odbora za međunarodne odnose i iseljenike Duško Stjepović, zamjenik predsjednika Odbora Admir Adrović i član Odbora Gordan Stojović sastali su se danas sa delegacijom Grupe za interparlamentarnu saradnju sa zemljama Zapadnog Balkana Parlamenta Litvanije, koju su činili predsjednik Grupe Valdas Rakutis i članovi Andronius Ažubalis i Zenonas Streikus.

Predsjednik Odbora za međunarodne odnose i iseljenike Duško Stjepović izrazio je zadovoljstvo prijateljskim odnosima Crne Gore i Litvanije, te osvrnuo se na dosadašnju uspješnu saradnju na nivou parlamentarnih grupa prijateljstava. Govoreći o evropskom putu Crne Gore, predsjednik Odbora je ukazao na važnost iskorišćavanja povoljnog trenutka, naglašavajući da naša država vrijedno radi na ispunjavanju zadatih mjerila i postiže zapažene rezultate.

On je istakao da Crna Gora snažno podržava evropske integracije svih kandidata za članstvo u Evropskoj uniji, međutim, očekujemo da naša postignuća budu zasebno vrednovana, imajući u vidu da predstavljamo pozitivan primjer, kao država koja nema neriješenih susjedskih pitanja.

Predsjednik Odbora Duško Stjepović zaključio je da Evropska unija ne može biti potpuna bez zemalja Zapadnog Balkana u njoj. Predsjednik Grupe za interparlamentarnu saradnju sa zemljama Zapadnog Balkana Parlamenta Litvanije Valdas Rakutis saopštio je da je svrha njihove posjete Crnoj Gori pružanje podrške na našem putu evropskih integracija.

Uz pohvale za rezultate koje je Crna Gora ostvarila tokom proteklih mjeseci, izrazio je optimizam povodom našeg daljeg napretka, uz ocjenu da je evidentan cjelokupni progres u društvu. Poslanik litvanskog Parlamenta Valdas Rakutis izkazao je otvorenu spremnost Litvanije za pružanje ekspertske pomoći Crnoj Gori u svim oblastima u kojima ista može biti od posebne koristi. On je poručio da u momentu kada se Crna Gora približava ispunjavanju svog ključnog spoljnopolitičkog cilja, prijema u članstvo u Evropskoj uniji, neophodno je uložiti posebne napore, a Litvanija će u tom pogledu nastaviti da pruža nesebičnu podršku.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve