Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

VLAŽNI SNOVI ČETNIKA – POČETNIKA Stanivuković za obnavljanje kapele na Lovćenu

Prema riječima mladog četnika-početnika crkva-kapela Svetog Petra Cetinjskog čeka da ponovo bude sagrađena na vrhu Lovćena, “kao naš dug prema Njegošu, ali i prema blaženopočivšem mitropolitu Amfilohiju”. Nejasno je zašto je mladi Dražin pulen dolazio u Crnu Goru, ali sumnja se da je u pitanju neka vrsta nacionalističkog instinktivnog nagona proizašlog iz kompleksa prema Crnogorcima.

Gradonačelnik Banja Luke Draško Stanivuković, u regionu poznat kao mlada nada četništva, iliti ,,četnik početnik” zalaže se za obnavljanje Njegoševe kapele na Lovćenu. On je kao svaki pravi velikosrbin, koji zavidi Crnogorcima, juče bio na hodočašću na Lovćenu, a javnost je o tome obavijestio putem kratke lascivno-propagandne pisane bljuvotine o ,,Srpstvu Crne Gore” objavljene na društvenim mrežama.

Na Lovćenu Njegoš spava, najmudrija srpska glava. Lovćen, mjesto gdje se prepliću priroda i istorija. Mjesto gdje su se donosile najvažnije odluke za Crnu Goru i gdje počiva jedan od najvećih crnogorskoh vladara, pjesnika i vladika, Petar II Petrović Njegoš. U svojim posljednjim časovima rekao je: ‘Evo me na ždrijelu vječnoga doma, kopajte me u Lovćen kod nove crkve’”, naveo je Stanivuković izlažući sadržaj svojih vlažnih snova i falsifikujući istoriju u tipičnom svetosavskom stilu u objavi na Facebooku.

Prema njegovim riječima, crkva-kapela Svetog Petra Cetinjskog čeka da ponovo bude sagrađena na vrhu Lovćena, “kao naš dug prema Njegošu, ali i prema blaženopočivšem mitropolitu Amfilohiju”. Nejasno je da li je on ovom prilikom lobirao za neki građevinski firmu iz Republike srpske, ili je jednostavno istorijski nepismen kao i većina velikosrpskih provokatora.

“Kapela koja predstavlja simbol srpstva, bogate istorije i duhovne Crne Gore koju nam je u amanet ostavio veliki Njegoš, ali i utaban put vjere kojim treba da se krećemo. Penjući se Lovćenom, čovjek osjeti svu slobodu i prkos bratske nam Crne Gore”, zaključio je on u pomamnom postu punom svetosavske fantazije.

Nejasno je zašto je mladi Dražin pulen dolazio u Crnu Goru, ali sumnja se da je u pitanju neka vrsta nacionalističkog instinktivnog nagona proizašlog iz kompleksa prema Crnogorcima.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

4 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Ha20
13.08.2021-14:57 14:57

A sto dozvliste da nam ovo smece zagadjuje Lovcen. Ocerajte taj sljam tamo odakle je dosao..

VLAŽNI SNOVI ČETNIKA – POČETNIKA Stanivuković za obnavljanje kapele na Lovćenu – CG Vijesti
13.08.2021-15:00 15:00

[…] Aktuelno […]

Providenca
13.08.2021-17:43 17:43

Vidiš mu facu: kombinacija četništva i nižeg IQ , odnosno , teleći pogled na četničkoj glavi.
Kud ćeš goreg !

Smit
14.08.2021-11:19 11:19

Draskov otac je bas kao i Dodik sisao s planine u opancima…Bez skole i bez pare u dzepu..A danas je jedan od najbogatijih ljudi u Bosni..Obogatio se kao ratni profiter…Prije izbora Drasko je bio objecao da ce na posao dolaziti autobusom ili taksijem..I to je i uradio ali samo prvi dan…A vec drugi dan se opet vozio svojim luksuznim automobilima..Drasku je malo to sto zivi u vilama s pozlacenim kupatilima…On zeli da dokaze da je i on sposoban da KRADE jos vise nego li Dodik…Kad vec nije sposoban da zavrsi fakultet…A ne zeli ni da na brzaka kupi neku diplomu… Pročitaj više »