Petak, 3 Maja, 2024
Rubrika:

Stablo masline zasađeno ispred zgrade Glavnog grada

Gradonačelnica Olivera Injac čestitajući 19.decembar istakla je da je Podgorica grad ljubavi, otvorenog srca, za sve ljude.

Gradonačelnica Podgorice prof.dr Olivera Injac, ministar vanjskih poslova Filip Ivanović i direktor za koordinaciju programa Savjeta Evrope Klaus Nojkirh, zasadili su danas stablo masline ispred zgrade Glavnog grada.

„Ovo je jedan od prvih događaja kojim najavljujemo i obilježavamo veliki događaj koji čeka Crnu Goru a to je predsjedavanje Savjetom Evrope 2026-2027. Godini. Želim ovom prilikom da se zahvalim gradonačelnici Podgorice Oliveri Injac i da izrazim zadovoljstvo što smo i ovaj događaj upriličili na veliki dan za Podgoricu, odnosno Dan oslobođena“, kazao je ministar Ivanović.

Gradonačelnica Olivera Injac čestitajući 19.decembar istakla je da je Podgorica grad ljubavi, otvorenog srca, za sve ljude.

“Veoma mi je drago što smo danas, simbolično, ispred zgrade Glavnog grada zasadili stablo masline. Danas je dan Podgorice i neka jedna lijepa poruka o miru, zajedništvu ode sa ovoga mjesta. Hvala ministru vanjskih poslova gospodinu Ivanoviću i gospodinu Nojkirhu ispred Savjeta Evrope, što su ovdje sa nama danas. Sigurna sam da ćemo na važnim temeljima zajedno graditi evropski put razvoja našeg grada“, poručila je Injac.

Nojkirh je kazao da je Savjet Evrope posvećen osnaživanju partnerstva Crne Gore i Evropske unije i da vjeruje da mnoge aktivnosti to i dokazuju.

„Posvećenost zaštiti životne sredine i ljudskim pravima biće u fokusu saradnje u narednom periodu, a ovo je sjajna prilika da istaknemo koliko je važno da čuvamo prirodu, i tu smo da podržimo Vladu Crne Gore na putu reformi. Svakako radujemo se predsjedavanju Crne Gore Savjetom Evrope 2026-2027.godine“, poručio je Nojkirh.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
opra
19.12.2023-12:26 12:26

Nevjerovtno je koliko ova Injac, ubačenica u Crnu Goru, da je sruši i ponizi po svim pitanjima, misli da su građani Podgorice i Crne Gore, Crnogorke i Crnogorci, priglupi, nepametni, nezainteresovani za svoju sudbinu, ležerni premu zlu koje im je donijela, blagonakloni na štetu koju nanosi državi koja joj je sve dala, pružajući joj gostoprimstvo i primijajući je od srca! NEĆEMO SE VIŠE LAŽINJAT GOSPOĐO INJAC. ODSAD BRK U BRK. POJMA NEMAŠ I NANOSIŠ I UNOSIŠ CRNOJ GORI STRAŠNO ZLO I UNIŠTENJE!