Utorak, 30 Aprila, 2024
Rubrika:

SPP: Neravnomjerna raspodjela sredstava nedopustiva, diskriminacija jedne vjerske zajednice u korist druge

Ovakva neravnomjerna raspodjela sredstava je, poručuju, nedopustiva i ne samo što krši osnovna načela jednakosti i pravednosti, nego predstavlja jasnu diskriminaciju jedne vjerske zajednice u korist druge

Iz Stranke pravde i pomirenja reagovali su na informaciju da je Ministarstvo pravde prošle godine isplatilo 610.581 eura vjerskim zajednicama, od čega čak 584.644 eura Srpskoj pravoslavnoj crkvi (SPC), a Islamskoj zajednici 10.187 eura.

Upitali su premijera u tehničkom mandatu Dritana Abazovića, ministra pravde Marka Kovača i ministra kapitalnih investicija Ervina Ibrahimovića da li ih ova raspodjela Ministarstva pravde vjerskim zajednicama u Crnoj Gori podsjeća na, kako su naveli “ne tako davne primjere diskriminacije protiv kojih se borismo svi skupa”.

“Da li su vam jasan dokaz, brutalne diskriminacije koju sprovodi Vlada prema Islamskoj zajednici, objavljeni podaci da je od ukupnog iznosa od 610.581 eura isplaćenog vjerskim
zajednicama, Srpskoj pravoslavnoj crkvi pripalo 96 odsto sredstava – 584.644 eura, dok je Islamskoj zajednici pripalo svega 1.6  odsto odnosno 10.187 eura”, upitali su iz SPP-a.

Takođe iz te partije su kazali da je, objašnjenje za brutalnu diskriminaciju to da je Vlada na pravome putu, ili kako su istakli, “da vam se može pa radite šta hoćete”?

“Nama je jasno da to radite jer u Vladi nema ko da vas kontroliše”, naveli u reagovanju.

Ovakva neravnomjerna raspodjela sredstava je, poručuju, nedopustiva i ne samo što krši osnovna načela jednakosti i pravednosti, nego predstavlja jasnu diskriminaciju jedne vjerske zajednice u korist druge.

“Ono što nas ohrabruje jeste činjenica da su zbori blizu. Podsjećamo aktuelnu Vladu da ne može raditi šta god poželi, jer riježim se mijenjao, ne zbog promjene forme, već suštine”, zaključuju iz SPP-a.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Fahro
11.04.2023-20:08 20:08

Cus ovih SPP koji su sami doprinijeli i glasali za ovakvu raspodjelu ta vasa LAZ je da zamaglite Bosnjacima oci pred izbore a znamo da VAM JE NAJVECI PRIJATELJ SESELJ -Hadzic je u to klupko i koalicioni partner bas tih koji bi unistili CPC I DZAMIJE!

Ciro
11.04.2023-21:04 21:04

Evo ovih SPP sto su zaprijetili IBRAHIMOCU da plasi Bosnjake koji ima 99.99% Bosnjaka kojeg podrzavaju !!!!!