Nedjelja, 28 Aprila, 2024
Rubrika:

Spomenik zahvalnosti Americi u centru Banjaluke

Umesto da Srbija i RS dignu velelepni spomenik zahvalnosti Americi u centru Banjaluke, oni su potrčali u krilo ruskoj zmiji koja ne može sebi da pomogne, a ne RS-u i Beogradu

Piše: Milutin Cerović

Izgleda da vlasti i podržavaoci Republike Srpske nisu obavešteni da taj BiH entitet nisu stvorili nikakvi Srbi, nikakva Srbija, Mladić i Karadžić itd.

Taj entitet postoji isključivo zahvaljujući Americi i njenoj administraciji koja se izborila za to.

Banjaluka je bila pred padom polovinom devedesetih, to je notorna istorijska činjenica. Međutim, upravo je USA aktivirala svoju diplomatsku moć i zaustavlja pad Banjaluke i poraz srpske vojske u BiH.

Dakle, da ponovimo – današnja Banjaluka i Republika Srpska ne bi postojale da nije Amerika intervenisala pred kraj rata u BiH.

Zašto su pomenute ove notorne i opšte poznate činjenice?

Pomenute su da bi naglasili apsurd da su danas najveći mrzitelji te i takve Amerike baš vlasti tog srpskog nezahvalnog entiteta.

U mržnji prema Americi Republici Srpskoj pomaže dobrano stariji brat iz Beograda, koji se u tome ističe decenijama.

Šta kaže jedna od najtačnijih narodnih izreka:

Hrani kuče da te ujede čim ojača i dobije zube.

I to da te ujede i laje na tebe iz obesti i osvete što ste im pomogli kada su bili gladni i bili na ivici opstanka.

Umesto da Srbija i RS dignu velelepni spomenik zahvalnosti Americi u centru Banjaluke, oni su potrčali u krilo ruskoj zmiji koja ne može sebi da pomogne, a ne RS-u i Beogradu.

Tako to uvek biva sa kratkovidim maloumnicima koji i danas pokazuju huljski bezdušni sumanuti karakter na relaciji Beograd – Banjaluka.

I onda kada đavo dođe po svoje, njima je kriv đavo, a ne oni koji su ga prizvali.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

9 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
xxy
15.01.2024-07:21 07:21

Henry Kisinger je rekao “da nije dobro biti americki neprijatelj ali da je jos pogubnije biti americki prijatelj”
Mozda se toga drze u Rep.Srpskoj pa izmedju dva zla biraju manje.

Ipak Kisinger bolje poznaje americki politiku od Cerovica.

xxy
15.01.2024-09:15 09:15

Kao prvo sto se tice Banjaluke Hrvati nebi ni bili blizu da im Amerikanci nisu pomogli u osvajanju Srpske Krajine u “Oluji”a kad su dosli do banjalucke Krajine Ameri im nisu vise pomagali i zato oni i muslimani nisu uspjeli, ,znaci Srbima je pomoglo to sto Amerikanci nisu pomagali njihovim protivnicima. Alija Izetbegovic je pristao na dogovr sa Milosevicem da ostane u skracenoj Jugoslaviji da on bude Presjednik te Jugoslavije da Bosnjak-Musliman bude presjednik BiH i da oficir JNA Musliman bude komadant JV u BiH. Amerikanci su potapsali Aliju po ramenu i rekli mu odbi to mi ce mo ti… Pročitaj više »

Kotor
15.01.2024-10:26 10:26
Reply to  xxy

Smeće jedno! Obično se ne služim ovakvim izrazima ali ovo što si izjavio kako ste odbranili Banja Luku može izjaviti samo smeće. Neko sa dna kace. Imaš na youtube izjave pok generala Slavka Lisice o tome kako ste “odbranili” Banja Luku. Stvarno zaudarate.

xxy
15.01.2024-12:32 12:32
Reply to  Kotor

Ti si smece ,koko su Hrvati izvrsili etnicko ciscenje uz pomoc Nato i Amerike u Krajini , ko je doveo Mudzahedine , ko je bombardovao srpske polozaje po Bosni , pred Dejton Srbi su drzali 75 %teritorije BiH i pristali na 49 % zarad mira i opet ne vam ne valja. Cijeli zapad ,Nato ,sve muslmanske i arapske drzave su bile na strani Muslimana i Hrvata , preko luke Ploce i aerodroma Zagreb svi su slali oruzje a Srbija je morala uvesti sankcije i blokadu na Drini. Pogledaj na you tube postorojene brigade El Mudzahedin kako ih Alija pozdravlja, Pa… Pročitaj više »

Kotor
15.01.2024-15:12 15:12
Reply to  xxy

O takvima kao što si ti više od mene je rekao Slobodan Milošević. Ovo za čem te ja smatram je smiješno spram onogo što je o tebi i takvima poput tebe rekao pok gen Slavko Lisica. Jasno i glasno je na TV rekao da imaju da zahvale amerima što su zaustavili Hrvate na 15 km od Banja Luke a on nije mogao skupiti 200 ljudi za odbranu jer su “svi bili na točkovima”(njegov izraz). Ne ubjeđuj više samog sebe u ono što nije bilo (opet citiram S.Lisicu pokojnog).

dragan
15.01.2024-13:45 13:45

Svaka cast Gospodine. Respekt.

HN Calling
15.01.2024-16:33 16:33

@xxy

Коментар у вези Бања Луке
је хируршки прецизан и 100
% тачан.
Драго ми је прочитати твоје
коментаре,највише због тога јер је све то истинито
и лако је провјетљиво.
И што је најважније никада
никога нијеси увриједио,мада су многи увриједили тебе.

Xyz
15.01.2024-19:58 19:58

Lažeš ko pas da BiH nije htjela u krnju Yu nego ste lazirali referendum kad je nestalo struje u računski centar a u dogovoru sa zagrebom u čerupanju SFRJ . Stoga vas je sve manje u torovima , i oda ide kletva i tacka. Baš mi se svidja ovo tocka i tacka i mocka.

mihailo
16.01.2024-20:17 20:17

Једна важна информација за све дискутатнте. Господо овај лик који пише ове ратнохушачке чланке се лажно представља. Украо је идентитет Милутина Церовића са сајта његове фирме у Берлину ,за коју ради, а сада се представља као он. Наводно је Краљ Александар убио 1920. године његвог деду и бабу и запалио их. Његов отац је тада, каже, имао 6 година. То значи да он сада има око 75 година. Погледајте слику коју је украо са сајта, па овај човек има 37 година. Прави Милутин Церовић нема везе са овим текстовима. А ви, бивши Црногорци, а сада Милогорци и Монтенегрини не палите… Pročitaj više »