Utorak, 21 Maja, 2024
Rubrika:

Zaharova: Američka pomoć Ukrajini, Izraelu i Tajvanu pogoršaće globalnu krizu

''Vojna pomoć ukrajinskom režimu je direktna podrška terorističkim aktivnostima'', napisala je Zaharova na društvenoj mreži Telegram.

Američka pomoć Ukrajini, Izraelu i Tajvanu će pogoršati globalnu krizu, izjavila je portparolka Ministarstva inostranih poslova Ruske Federacije Marija Zaharova.

“Vojna pomoć ukrajinskom režimu je direktna podrška terorističkim aktivnostima”, napisala je Zaharova na društvenoj mreži Telegram.

Rekla je da američka pomoć Tajvanu predstavlja miješanje u unutrašnja pitanja Kine, a Izraelu direktan put ka velikom pogoršanju situacije u regionu.

Predstavnički dom američkog Kongresa odobrio je u subotu plan pomoći Ukrajini, Izraelu i Tajvanu u vrijednosti od 95 milijardi dolara. Odluka bi bi sljedeće trebalo da bude usvojena u Senatu, gornjem domu Kongresa.

Iz tog plana, više od 60 milijardi dolara namijenjeno je Ukrajini.

Plan predviđa i 13 milijardi dolara vojne pomoći Izraelu, istorijskom savezniku SAD u ratu u Pojasu Gaze protiv palestinskog Hamasa, koji SAD i EU smatraju terorističkom organizacijom.

Planirano je i više od devet milijardi dolara za humanitarnu pomoć stanovništvu u Gazi i drugim ranjivim populacijama širom svijeta.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
cetinje
21.04.2024-11:17 11:17

Obabila si Mare,nije to bilo “davno”kad si radila po Moskovskim nocnim klubovima/ku*vala se Mare,no ljubav prema Putinu bi “jaca”na[pravi od tebe “politicarku”za uzvrat ti svoga muza UKLONI(navodno se ubio”bio u siroj pratnji Putina,smetao Mare da se ceras ka KUCKA,karakterna zena kao donji njen ves.