Nedjelja, 28 Aprila, 2024
Rubrika:

Spajić sa čelnicima opština: Popis da protekne u civilizovanoj i demokratskoj atmosferi

''Važno je da na najbolji način i uz najširi konsenzus riješimo pitanje sprovođenja Popisa koji će nam dati relevantne podatke za dalji razvoj Crne Gore u našem zajedničkom interesu''

U okviru konsultacija povodom sprovođenja Popisa stanovništva koji je zakazan za 30. novembar predsjednik Vlade Milojko Spajić sastao se danas sa predstavnicima lokalnih samouprava.

„Važno je da na najbolji način i uz najširi konsenzus riješimo pitanje sprovođenja Popisa koji će nam dati relevantne podatke za dalji razvoj Crne Gore u našem zajedničkom interesu” poručio je predsjednik Vlade i izrazio zadovoljstvo susretom sa čelnicima lokalnih samouprava što je, kako je kazao, dobra platforma za saradnju i po drugim pitanjima važnim za društveni razvoj.

Premijer je upoznao sagovornike i sa razgovorima koje je imao sa predstavnicima parlamentarnih partija, nevladinog sektora i predstavnika manje brojnih naroda .

„Postoji dobra volja Vlade i moja lično da se izađe u susret svim zahtjevima koji su konstruktivni i dobronamjerni”, istakao je on.

Predstavnici opština su iskazali pozitivan odnos prema spremnosti Vlade da u neposrednoj komunikaciji sa lokalnim samoupravama doprinosi rješavanju problema i upoznali premijera o preduzetim aktivnostima na planu sprovođenja Popisa u planiranom terminu.

Sagovornici su razmatrali modele za finalizaciju pripremnih procedura i iskazali očekivanje da će sam proces kao i današnji dijalog proteći u civilizovanoj i demokratskoj atmosferi.

Sastanku su prisustvovali predstavnici Uprave za statistiku i ministri Fatmir Gjeka i Novica Vuković.

Kako je nakon sastanka saopštio predsjednik opštine Nikšić Marko Kovačević imali su sadržajan sastanak, a vlada im je predočila mogućnosti da postigne određena vrsta političkog dogovora i da se popis održi uz određene kontrole.

„Mi smo se kao predsjednici opština većinski saglasili sa tim da smo otvoreni i kao popisne komisije i kao opštine za puni sistem kontrole popisa. Nismo izvodili konkretene zaključke ali je sasvim izvjesno da će se popis održati 30. novembra“, kazao je on.

“U toku je sastanak sa predstavnicima opština”, napisao je ranije danas Spajić u objavi na Instagramu.

Naveo je da je susret prilika za razgovor o predstojećem popisu i forum za buduću saradnju Vlade i lokalnih samouprava.

Predsjednici opština su po zakonu i predsjednici popisnih izbornih komisija.

Vlada Dritana Abazovića je planirala da se popis održi od 1. do 15. novembra, ali je dolaskom nove Vlade na čijem čelu je Spajić popis odložen za 30. novembar.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Tara
09.11.2023-15:41 15:41

Spajic je prevarant..koji radi za veliku Serbiju..Danasnja izjava Rakovica dovoljno govori sve..popisi su vec gotovi..srbijanaca ce biti vise..stim sto je Mandic pozvao sve cistace kelnere i oni sto ljetuju kod nas..da se upisu u knjige drzave CG..njima je cilj..da CG ostane bez crnogoraca..i da je sklope sa sumskom i fasistickom Srbijom..koja nas je prije 100godina nasilno anesirala i narod poubijala..Nadam se ,da DPS..ne bude tako naivan..oni ce sve obecati..a od toga nece nista biti……Paznja..paznja gradjani..dolaze nam crni dani…