Četvrtak, 2 Maja, 2024
Rubrika:

Spajić sa Popom: Ne želimo da gubimo vrijeme – intenzivnija saradnja sa EU na svim nivoima

Premijer Spajić je upoznao ambasadorku sa planovima na jačanju pregovaračke strukture Crne Gore i ukupnih administrativnih kapaciteta za ubrzanje neophodnih društvenih reformi kako bi Crna Gora što prije postala članica Evropske unije

Predsjednik Vlade Crne Gore Milojko Spajić primio je danas šeficu Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori ambasadorku Oanu Kristinu Popu. Premijer Spajić je upoznao ambasadorku sa planovima na jačanju pregovaračke strukture Crne Gore i ukupnih administrativnih kapaciteta za ubrzanje neophodnih društvenih reformi kako bi Crna Gora što prije postala članica Evropske unije.

„Ne želimo da gubimo vrijeme.Osim političke važno je uspostaviti intenzivniju tehničku saradnju između Crne Gore i Evropske unije kako bi dvije administracije u neposrednoj komunikaciji prevazilazile potencijalna otvorena pitanja i na taj način doprinijele efikasnijoj integraciji Crne Gore u EU”, istakao je predsjednik Vlade.

Ambasadorka je kazala da EU pozdravlja konstituisanje novog crnogorskog Parlamenta i formiranje Vlade, od kojih, kako je istakla, očekuju da što prije pokažu kapacitet i posvećenost da ostvare rezultate u reformama vezanim za pristupanje EU, u najkraćem mogućem roku.

„Podstičemo sve političke aktere u Crnoj Gori da se usredsrijede na izgradnju konsenzusa o prioritetnim aktivnostima potrebnim kako bi Crna Gora napredovala ka EU, prije svega u oblasti vladavine prava, u cilju ispunjavanja privremenih mjerila iz poglavlja 23 i 24, posebno u odnosu na ključna pravosudna imenovanja i dugo odlagane reforme EU”, kazala je ona.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve