Ponedjeljak, 6 Maja, 2024
Rubrika:

Joković: Stavovi sa PES-om podudarni, važno da Vlada bude šira

Sastanku kod Spajića prisustvovali su Vladimir Joković, Miodrag Lekić i Dragan Ivanović

Lider SNP-a Vladimir Joković kazao je nakon sastanka sa liderom PES-a Milojkom Spajića da je na sastanku postignut visok stepen saglasnosti kada je riječ o principima buduće vlade koje je PES dostavio potencijalnim partnerima. On je poručio da je važno da Vlada bude šira kako bi bila stabilnija. Istakao je da nije bilo govora o podjeli resora.

Joković je saopštio je da mu je bitno da sva obećanja  u predizbornoj kampanji budu ispunjena.

“Dobili smo poziv od gospodina Spajića da budemo dio vlasti. Nastavićemo pregovore. Naši stavovi su bili podudarni oko toga kuda će da ide Crna Gora, ekonomske reforme, vladavine prava… Oko personalnih rješenja i podjele vlasti nijesmo razgovarali”, rekao je on.

Poručio je da bi bilo dobro da Vlada bude šira kako bi bila stabilnija i da ne bi zavisia od pojedinaca i da bi trajala četiri godine.

“To smo naučili iz iskustva u 42. i 43. vladi”, rekao je Joković.

Završen je sastanak predsjednika Pokreta Evropa sad sa predstavnicima Socijalističke narodne partije i DEMOS-a o formiranju Vlade. Na sastanak su došli lider Demosa Miodrag Lekić, lider SNP-a Vladimir Joković i njegov kolega Dragan Ivanović.

Jutros su predstavnici PES-a razgovarali sa predstavnicima Albanskog foruma, a tokom dana će se sastati i sa liderima Albanske alijanse  i HGI-ja.

Spajić se juče sastao sa predstavnicima koalicije ZBCG i Demokratske Crne Gore.

Kako je saopšteno iz te parije, na sastancima je konstatovano da su za sve strane prihvatljivi prinicipi koje je nedavno usvojio i predložio PES, te da oni treba da predstavljaju temelj buduće saradnje.

Poziv na pregovore nijesu dobili DPS i GP URA.

Spajić je potencijalnim partnerima za formiranje 44. Vlade dostavio dokument sa deset principa. Taj dokument mogao bi da bude osnova za sporazum o formiranju nove vlade.

Državna izborna komisija proglasila je u petak konačne rezultate parlamentarnih izbora održanih 11. juna.

IzvorRTCG

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve