Četvrtak, 2 Maja, 2024
Rubrika:

Spajić prijavio imovinu: Nema nekretnine, na računima skoro 60.000 eura

Spajić je prijavio da posjeduje automobil Mercedes-Benz 2020. godište, kao i kriptovalute (BTC, ETH, BNB, USDT, itd) koje je stekao kupovinom

Premijer Crne Gore Milojko Spajić ne posjeduje nekretnine, a na računima u bankama ima blizu 60.000 eura, pokazuje imovinski karton koji je predsjednik 44. Vlade dostavio Agenciji za sprečavanje korupcije.

Spajić je prijavio da posjeduje automobil Mercedes-Benz 2020. godište, kao i kriptovalute (BTC, ETH, BNB, USDT, itd) koje je stekao kupovinom.

Takođe, posjeduje i 10 akcija u investicionoj banci Goldman Saks, u kojoj je radio kao kreditni analitičar prije nego se vratio u Crnu Goru i sjeo u fotelju minista finansija u Vladi Zdravka Krivokapića.

Novi premijer nije naveo kolika mu je mjesečna zarada, ali je otkrio da ima 26.200 eura gotovine i 33.000 eura depozita u bankama i drugim finansijskim organizacijama. Kredita i zajmova, sudeći po imovinskom kartonu, nema. Prošle godine, Spajić je kao ministar finansija i socijalnog staranja prijavio da na računima ima oko 200.000 eura.

Iako se spekulisalo da je kupio nekretnine na primorju i u luksuznom kompleksu Beograd na vodi, Spajić nije naveo da posjeduje nepokretnu i pokretnu imovinu koju je, kao funkcioner, obavezan da registruje.

Podsjećamo, lider Pokreta za promjene (PzP) Nebojša Medojević ranije je tvrdio da je Spajić u kratkom veremenskom periodu kupio tri nekretnine, dvije u Beogradu, a jednu na crnogorskom primorju vrijedne više od milion eura, te da su upisane na ime njegove bivše nevjenčane supruge.

Prema njegovim tvrdnjama, Spajić ima stan od 88 metara kvadratnih u Beogradu na vodi, čija je vrijednost između 500.000 i milion eura.

Medojević je potencirao i da je bivša vanbračna supruga lidera pokreta “Evropa sad” od ruskog državljanina kupila kešom vilu u kotorskom naselju Muo.

Međutim, premijer je navode predsjednika PzP-a oštro demantovao.

– Nemam stan u kompleksu Beograd na vodi, to je jedna laž koja je sinoć izrečena. Imam papir, koji je izvod iz Katastra Srbije gdje piše da Milojko Spajić nema nijednu nekretninu na svoje ime u Srbiji, kao ni u Crnoj Gori – poručio je Spajić.

Spajić nije dao saglasnost ASK-u za uvid u račune u bankarskim i drugim finansijskim institucijama.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Nina
30.11.2023-15:28 15:28

Popio i pojeo 170 000

URAŠ
30.11.2023-15:45 15:45

Da vidimo, kako če se izjasniti SDTV Vijesti o ovome…