Nedjelja, 28 Aprila, 2024
Rubrika:

Spajić o optužbama na Odboru za bezbjednost: Tortura građana, ne priliči ozbiljnoj državi

Spajić nije odgovorio da li treba da budu smijenjeni šef Specijalnog policijskog odjeljenja Predraga Šukovića i direktora Uprave policije Zorana Brđanina

Nisam juče gledao osmočasovnu torturu građana, saopštio je danas premijer Milojko Spajić komentarišući optužbe izrečene na jučerašnjoj sjednici skupštinskog Odbora za bezbjednost i odbranu.

“Takvo ponašanje koje više sliči nekoj muškoj svlačionici srednje skole. Sve optužbe koje neko ima protiv nas neka se procesiraju u tužilastvu”, kazao je on.

Kazao je da nije gledao jučerašnju sjednicu Odboru, te da nije razgovarao o tome sa ministrom pravde Andrejom Milovićem.

“Loše ponašanje i iznošenje raznih takozvanih operativnih podataka bez dokaza. To priliči muškoj svalačionici iz IVa, IVb… To nije za Vladu, Skupstinu, ozbiljnu državu. Egoistično prepucavanje ne podržavam. Nisam ni sa kim o tome razgovarao”, rekao je on.

Spajić nije odgovorio da li treba da budu smijenjeni šef Specijalnog policijskog odjeljenja Predraga Šukovića i direktora Uprave policije Zorana Brđanina.

“Mislim da kao država treba da se ponašamo odgovorno. Svaka odluka suda treba da se poštuje”, poručio je Spajić.

Spajić je istakao da ukoliko neko ima ikakve dokaze protiv ministra Milovića, da ih iznese.

“Gro rada ove Vlade je na gospodinu Miloviću i taj tempo rada je jako intenzivan,  postići ćemo veće rezultate od svih do sada”, kazao je on i dodao da se treba fokusirati na rezultate, a ne na “rekla-kazala”.

“Ukoliko bude zadovoljavao standarde, ostaće tu do daljnjeg, ako ne, neće”, kazao je premijer.

Istakao je da će nakon pola godine ministri koji ne donose rezultate dobijati žute kartone.

O eventualnoj smjeni u ANB

Na pitanje da li će biti smijenjen šef ANB-a Boris Milić, Spajić je rekao da ga ne interesuje ko je na čelu ANB-a već da on radi.

“Mislim da ANB radi dosta korektno svoj posao. Ako bude potrebe za personalnom promjenom, desiće se. Svaka odluka mora da bude analizirana i onda će biti realizovana”, kazao je Spajić.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Tara
10.02.2024-12:33 12:33

Mene interesuje..kako se momci ponasaju u “muskoj svlacionici” ja licno sam pratila citav ovaj razgovor..i dosla sam do zakljucka..da je Odbor dobro radio..iznijeli su stvari..koje su vrlo vazne..za gradjane a i za Sudiju..Odbor je tu da razgovaraju sa cinjenicama..a te cinjenice treba Sudija da dokaze..
Gospodine Spajicu,vi se nijeste uzrojavali..kad vojvoda cetnik Mandic..docekuje u Kabinetu drzave CG..goste sa tudjom zastavom…to vas nije interesovalo..sto je za mene skandalozno…Lijep pozdrav..i zdrav oporavak…