Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

Spajić nastavio konsultacije sa ambasadorima

Premijer razgovarao je sa ambasadorima Grčke, Švajcarske, Irske i Finske

U okviru konsultacija sa ambasadorima premijer Milojko Spajić razgovarao je sa ambasadorima Grčke, Švajcarske, Irske i Finske.

“Odnosi Crne Gore i Grčke su izuzetni ali postoji prostor za unaprjeđenje u oblastima od zajedničkog interesa”, poruka je sastanka predsjednika Vlade Milojka Spajića sa ambasadorom Grčke Partsom Panajotisom.

Milojko Spajić – Ragnar Almkvist, Foto: Vlada CG

„Integracija u Evropsku uniju je važna za ekonomiju i za društvo u cjelini. Grčka snažno podržava vaše članstvo“, istakao je ambasador Grčke.

Iz Kabineta predsjednika Vlade naveli su da na sastanku je bilo riječi o jačanju saobraćajne povezanosti dvije zemlje, projektu izgradnje Jadransko-jonske autoceste i intenziviranju ukupne privredne saradnje.

Ambasador Urs Šmid uručio je premijeru čestitku predsjednika Švajcarske Alana Berseta povodom izbora 44. Vlade i kazao da Švajcarska podržava reformske procese u Crnoj Gori koji su garant stabilnosti poslovnog ambijenta. To je, kako je kazao, pozitivan signal potencijalnim investitorima.

Navodi se da na sastanku sa ambasadorom Irske Ragnarom Almkvistom istaknuta je opredjeljenost za jačanje bilateralnih odnosa i ocijenjeno da će planirana posjeta premijera Irske Lea Varadkara Crnoj Gori dati “snažan podsticaj intenziviranju političkog dijaloga i jačanju ukupne saradnje dvije zemlje”.

Milojko Spajić – Niklas Lindkvist, Foto: Vlada CG

Premijer je istakao da Irska koja ove godine obilježava 50. godina od članstva u EU, predstavlja dobar primjer kako iskoristiti status države članice EU za stvaranje bolje budućnosti za svoje građane.

“Kao takva, Irska je dobar primjer i Crnoj Gori”, istakao je premijer.

Dodaje se da tokom razgovora sa ambasadorom Finske u Crnoj Gori Niklasom Lindkvistom premijer Spajić je ukazao na značaj pristupanja Finske NATO-u ove godine i istakao da je ta okolnost od izuzetnog značaja za Alijansu, i u političkom i u vojnom smislu.

Milojko Spajić – Urs Šmid, Foto: Vlada CG

Navodi se da sagovornici su razmijenili mišljenje o mogućnostima za jačanje bilateralne saradnje, posebno u oblasti obrazovanja, planiranja prostora i kontrole granica.

Na sastanku je, ističu, iskazana snažna podrška Finske evropskoj integraciji Crne Gore.

„Sigurni smo da je Crna Gora prva sljedeća članica Evropske unije“, kazao je Lindkvist.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve