Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

SO Kotor o smjeni Perović 10. jula

Podsjetimo, juče je u Kotoru bilo burno-nije održaNa sjednica grada na kojoj je trebalo da se glasa o smjeni predsjednika Vladimira Jokića, jer je Perović promijenila brave na vratima skupštine opštine, dok je Jokić zapečatio dokumentaciju

Predsjednica Skupštine opštine Kotor Dragica Perović zakazala je sjednicu lokalnog parlamenta za 10. jul. Jedina tačka dnevnog reda je njena smjena.

Podsjetimo, juče je u Kotoru bilo burno-nije održaNa sjednica grada na kojoj je trebalo da se glasa o smjeni predsjednika Vladimira Jokića, jer je Perović promijenila brave na vratima skupštine opštine, dok je Jokić zapečatio dokumentaciju.

Perović danas u saopštenju povodom zakazivanja sjednice lokalnog parlamenta navodi da je odluku donijela u sladu sa Zakonom o lokalnoj samoupravi, a na osnovu podnijetog Zahtjeva za sazivanje sjednice Skupštine opštine od 13. juna.

“Skupštinu saziva predsjednik skupštine po potrebi, a najmanje jednom u tri mjeseca. Predsjednik Skupštine saziva skupštinu, po sopstvenoj inicijativi, na zahtjev predsjednika opštine, jedne trećine odbornika i na inicijativu građana, u roku od 15 dana od dana podnošenje zahtjeva, odnosno inicijative. Ako predsjednik skupštine ne sazove sjednicu u roku iz stava 2 ovog člana, sjednicu saziva podnosilac zahtjeva, odnosno inicijative. Sjednicom skupštine u slučaju iz stava 4 ovog člana, predsjedava odbornik koga odredi podnosilac zahtjeva, odnosno inicijative. Sjednica skupštine održava se, najkasnije u roku od 15 dana od dana sazivanja”, podsjeća Perović.

Zahtjev za zakazivanje sjednice podnijeli su klubovi odbornika DPS, SD, LP, HGI i odbornica Bruna Lončarević, koji čine parlamentarnu većinu u Skupštini opštine Kotor.

“Kako je predmetni zahtjev za sazivanje sjednice podnijet 13.juna 2019. odlučila sam da u skladu sa zakonom, kao i do sada, sazovem sjednicu SO Kotor i prije isteka zakonskih rokova, čuvajući zakonitost rada Skupštine”, ističe Perović.

IzvorCdm

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve