Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

SNS: Namjerno se produbljuju sukobi između Srba i Crnogoraca, jednorodne braće

Srpski nacionalni savjet je nakon današnjih događaja najoštrije osudio reakciju Ministarstva vanjskih poslova Crne Gore, koje je odluku ambasadora Srbije Vladimira Božovića, da položi vijenac na spomen-ploču na ulazu u Stari grad u Budvi, ocijenilo kao grubo miješanje u unutrašnje stvari suverene države i istorijski falsifikat

Srpski nacionalni savjet je nakon današnjih događaja najoštrije osudio reakciju Ministarstva vanjskih poslova Crne Gore, koje je odluku ambasadora Srbije Vladimira Božovića, da položi vijenac na spomen-ploču na ulazu u Stari grad u Budvi, ocijenilo kao grubo miješanje u unutrašnje stvari suverene države i istorijski falsifikat.

Smatraju da ovakvim činom Ministarstvo vanjskih poslova na najgrublji način unosi nove razdore među građane Crne Gore, naročito među Srbe i Crnogorce, kao jednorodnu braću, i dodatno potencira postojeće sukobe. Ističu da su činovnici odlazeće Vlade Crne Gore još jednom pokazali kakav je njen odnos prema srpskom narodu koji je dao nemjerljiv doprinos očuvanju istorijske Crne Gore.

“Istorijske činjenice su nepobitne i nesumnjivo svjedoče o događajima koji su prethodili ujedinjenju slovenskih naroda i nikakvo politikanstvo odlazeće vlasti ne može zasjeniti slavnu istoriju srpskih ratnika koji su učestvovali u veličanstvenom oslobađanju, ne samo teritorije Boke, nego i drugih djelova nekadašnje zajedničke države u Velikom ratu”, ističu u SNS.

Navode da su sigurni da će nova vlast pokazivati više poštovanja za zajedničku istoriju Srbije i Crne Gore, koja se kako kažu i pored ovakvih “pokušaja” ne može negirati.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Jo Radyn
11.11.2020-15:10 15:10

To je nesto novo,nisam znao da Imam brata Srbina,to je sada nesto novo.

primorka
11.11.2020-18:00 18:00

Govore li Njemci i Austrijanci jedan jezik..GOVORE….jesu li Austrija i Njemacka dvije odvojene drzave…JESU…Mijesaju li se jedna drugoj u unutrasnja drzavna pitanja…NE MIJESAJU. Postuju li se medjusobno na svim civilizacijskim nivoima._POSTUJU. U cemu je vas problem , osim u glavi.