Subota, 13 Avgusta, 2022
Rubrika:

SNP po želji SPC, neće valjda po crnogorskoj

Dok ova priča traje, zamoliće Jokaš crkvu Srbije da napiše tekst koji bi joj odgovarao da se konačno potpiše temeljac. Po njihovoj želji, nego kako. Neće valjda po Crnogorskoj

Piše: Slavko Mandić

Sa velikim igračima, nema šale. U očima im iskri snaga a u svakoj riječi odlučnost da lome ako im ko na put stane. Kad nešto naume, to tako mora biti, pa makar se zemlja oburdala posred vasione.

Jedan od takvih je i lider SNP-a. Politički mi nije blizak, ali se divim njegovoj odlučnosti i mitskoj Obilića sili. Temeljan je do zla boga i spreman da u svakoj prilici pomogne bratu Srbinu, na kojoj se god srpskoj zemaljskoj kugli nalazio. Jer, brat je mio koje vjere bio, podrazumijevano samo ako je one svetosavske. Jer druge i nema, makar po saznanjima grupacije koju predvodi bajkoviti Baš Čelik.

E pa njega takvoga, kojega bi, da je u Dušanovo doba živio, zvali Vlada Silni, napučili su nečesovi Frontovci, Demokrate, dva para Krivokapić bivši, Prava Crna Gora i Ujedinjena Crna Gora i uzeli mu vlast u Berane, da tamo više ni privirit ne može. A od 2014. godine njegovi su vodili vlast u gradu na Limu.

Kada je postalo jasno da je SNP izbačen iz vlasti u Beranama i da može i bez njega, zasijedalo je Preśedništvo ove partije i donijelo odluku da će na formiranje vlasti u Beranama odgovoriti recipročno, u opštinama i na državnom nivou. To znači da će im uzet vlast i poslati ih, u najboljem slučaju za njih, na prijevremene izbore. Ali ono što više boli je što će im uzeti privilegije na državnom nivou po svim dubinama. Ništa im više ostat neće, pa neka vide razni Bečići i minijaturni Milačići sa kim su se u kolo ufatili.

Kako reče vođa, još samo da to što su na Preśedništvu odlučili, sprovedu u djelo na Glavnom odboriu i zakukaće nečija vlastohlepna kukavica. A zna se i čija. SNP je pokazala da je jaka i da drži do riječi. Nudila je dogovor, sporazum, zajedništvo, kaˊ ono što je bilo „istorijskog“ 30 avgusta 2020. godine, ali je sve bilo uzalud. Pokazalo se da je ova partija kontinuiteta (u greškama i stranputici) nekome problem.

Nova vlast u Beranama, kazali su na Preśedništvu SNP-a čine rogovi u vreći i nije im dug vijek. U zaključku je decidno zapisano: „Prema akterima avanturističkog čina formiranja vlasti u Beranama, striktno ćemo se držati principa reciprociteta kako u opštinama, tako i na državnom nivou“.

SNP će izaći iz lokalnih vlasti u Mojkovcu i Nikšiću, a tu je i smjena kadrova Demokratskog fronta (DF) i Demokrata iz javnih i državnih preduzeća, kao i elektroenergetskih kompanija.

Eto, tako to rade veliki. Kad nešto reču, to nikad ne poriču.

Oni takvi, dosljedni, treba da budu primjer i rasadnik crnogorskog dostojanstva i dostojnosti. Čvrst stav i istina kojom izlaze pred građane. I ništa više od toga. To je Joković i njegov SNP. Ostalo je još da se vidi ko će đe po dubini i da se radosni što odoše Frontovci i Demokrate raziđemo doma da na miru proslavimo što ih konačno maknusmo.

Ali, ne leži vraže. Desi se neko čudo.

Neko viče sa starovaroške ponistre: Op cvrc gevezen zajn.

Što no veli, pita šef SNP-a onoga do sebe? Okle ovo zbori? Ne razumijem ga ni slovo. Nijesam ovakvijeh riječi čuja do sad.

Ni ja, veli ovaj do njega, ali će nam sad objasnit na Glavnom odboru.

E čuješ ti njega, da zbori ingliški u sred Podgorice, veli Joko?

Ma biće da je to ukrajinski, ili neki slični, objašnjava mu onaj do njega,dok zajedno uđoše  u salu iz koje će izać još jači, jer su riječ održali i smijenili sve koje su trebali od dojučerašnjih koalicionih partnera, koji su paśa sorta kad ih izbačiše iz Berana.

Pa nijesu ih smijenili, opet neko reče.

Ma nemoj! Nego što su. Još grđe im Jokaš učini. Bolje bi im bilo da ih je odma počistio no što će ih pratit, pa ako što zgriješe onda će još jednom da ih miču. I to svakoga puta tako. Neka znaju s kim imaju posla.

Na śednici koja je važnija od riječi prije potonje, tražilo se da se ispita što znači ovo -Op cvrc gevezen zajn i zašto se Cane Kurbla dovodi u vezu sa Vladimirom Jokovićem? To je zaista bezobrazluk  jer Jokaš nema ništa protiv Njemaca iz perioda zloglasnog Krigera, a Cane Kurbla ima. On se protiv njih borio a ovaj drugi baš nešto ne voli da se o tome mnogo priča.

I to mu je neko namjestio. Pogan, nego što. Smijeniće ih sve i održaće riječ. Samo sad malo da ih prati. Da vidi što čine i kad će grešku načinjet.

A moraju, jer je to takav soj.

Živi bili pa viđeli.

Dok ova priča traje, zamoliće Jokaš crkvu Srbije da napiše tekst koji bi joj odgovarao da se konačno potpiše temeljac. Po njihovoj želji, nego kako. Neće valjda po Crnogorskoj.

Zbog toga je on i uša u manjinsku vladu. I zbog privilegija, ali su one sad nešto drugo.

Biće toga, kad ovim otme što im je Krivokapić onomad dao.

Aferim Joko brate.

Tako treba da umiriš svoju državu. Tuđom voljom i tuđim interesom.

Što će nama ovakvima muanatim čeljadima bilo što?

Ništa Joko, zadajem ti božju vjeru. Udri koliko kod možeš.

Pozlatile ti se!

Najnovije

Borelj: Naše misli su sa vama

Šef diplomatije Evropske unije EU Žozep Borelj oglasio se povod današnje tragedije a Cetinju. “Iskreno saučešće porodicama stradalih i narodu Crne Gore nakon tragedije na Cetinju danas....

Željka Cvijanović uputila saučešće povodom tragedije na Cetinju

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović uputila je saučešće narodu Crne Gore, ističući da je duboko potresena viješću o tragediji koja se danas dogodila na...

Navijači Budućnosti istakli transparent povodom tragedije na Cetinju

Navijači podgoričke Budućnosti, "varvari", večeras su istakli transparent povodom današnje tragedije na Cetinju. "Varvari dijele bol sa Cetinjem", stoji na transparentu koji je istaknut na...

U petak promjenljivo oblačno i nestabilno

Promjenljivo oblačno i nestabilno, povremeno sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Lokalno su moguće i obilnije padavine. Vjetar slab do umjeren, promjenljivog smjera, tokom procesa...

Fudbal se ovog vikenda neće igrati u Crnoj Gori

Fudbalski savez Crne Gore donio je odluku o odlaganju utakmica koje su prema rasporedu takmičenja trebalo da se odigraju u subotu i nedjelju, s...

Najčitanije

Povezano

Bezmozgovićima vlast za propast

Piše: Slavko Mandić Duhoviti beskrajno, sa porukama koje nasmiju i u najsloženijim situacijama, Crnogorci se nikad ne predaju, jasno stavljajući do znanja svima da im...

DOSTA JE VIŠE: Odgovorimo združeno napadima na crnogorske patriote

Piše: Slavko Mandić Zaklinjali su se u poštenje. Ada, samo da maknu ove bivše pa da proćeta Crna Gora. I uzduž i poprijeko. Jer se...

Let iznad izdajničkog gnijezda

Piše: Slavko Mandić Opet je Prle letio po Crnoj Gori, i opet krijući kao za vrijeme brdopomjerivača Krivokapića, poštenijeg premijera od ovoga današnjeg, koji je...

Nakon potpisivanja temeljnog, trebaće nam deratizacija, dezinsekcija i dezinfekcija

Piše: Slavko Mandić E, jadan li je čoek kad mora da čini što mu se reče. A ne bi kad bi mogaˊ uteć pa se...

Komentari

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
KLEMENTINA
25.06.2022-08:27 08:27

Ovi snp-ovci nema potrebe da se predstavljaju,oni kad ih čovjek pogleda odišu TUPAVOŠĆU,PROSTOTOM,LICEMJERJEM,a NAJTUŽNIJE JE što su UMISLILI da su POPILI SVU ”PAMET” ovoga svijeta.JADOVIĆA da pitate,ne daj bože ,da li JE SPREMAN za komadu polijetanja NASA-nih RAKETA potvrdno bi odgovorio,a oblast mu je poznata isto toliko koliko je, po njegovom saznanju stara CRNOGORSKA NACIJA.

Evidence
25.06.2022-12:08 12:08

Pa što su to građani Crne Gore Bogu zgriješili da imaju ovakvu vlast. Doskorašnjeg iracionalnog alkoholičara i sadašnjeg umišljenog, nezrelog cirkusanta sa neukim pomoćnikom u službi tuđe crkve i države. Nažalost uz podršku proevropskih, suverinstičkih stranaka. Do kad se ovo može tolerisati?