Zakon o biračkom spisku u članovima 16 i 17 jasno propisuje da je MUP dužan tri dana od dana raspisivanja izbora javno oglasiti na svom veb sajtu i preko sredstava javnog informisanja da izlaže birački spisak, odnosni dio biračkog spiska za jedinicu lokalne samouprave za koju su raspisani izbori na uvid biračima, i obavještava ih o vremenu i načinu uvida, kao i o mogućnosti da zatraže promjenu podataka upisanih u birački spisak, podsjećaju iz Socijalističke narodne partije.

SNP

Takođe, dodaju kako je Ministarstvo dužno da u roku od 48 sati od dana raspisivanja izbora javno objavi u svim dnevnim listovima i na svojoj veb stranici numerički tabelarni prikaz o promjenama nastalim u biračkom spisku.

Kako poručuju iz SNP-a ništa od toga nije urađeno.

”Dakle, umjesto da se bavi onim što mu je u opisu posla i da obezbijedi pošten i zakonit izborni proces, ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić sve snage ulaže u odbranu Veljovićevih sramnih napada na slobodne građane, opozicionare i odbornike u Budvi, kao i na hapšenje desetina sveštenika Mitropolije crnogorsko-primorske.

Vrijeme je da Veljović i Nuhodžić objasne otkud 541.000 birača u zemlji koja broji 622.000 stanovnika i šta ćemo sa desetinama hiljada fantom birača koji decenijama donose „pobjede“ Demokratskoj partiji socijalista”, naveli su u saopštenju iz SNP-a.

Na kraju zahtijevaju od čelnika Ministarstva unutrašnjih poslova i Uprave policije da se pozabave biračkim spiskovima.

”Da stave na uvid javnosti ono što su po zakonu dužni i da prestanu da opstruiraju izražavanje slobodne volje građana na izborima, a sve sa ciljem golog opstanka na vlasti”, zaključili su u saopštenju.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve