Ponedjeljak, 13 Maja, 2024
Rubrika:

SNP: Ograničiti zarade funkcionera i pomoći najugroženijima

Mjera bi se primjenjivala u vrijeme trajanja krize, ili do kraja ove godine

Socijalistička narodna partija poziva Vladu da pomogne hiljadama ugroženih porodica i podsjeća da je u samom startu krize predložila ograničavanje zarada u javnom sektoru na jednu prosječnu platu, navodi se u saopštenju te partije.

SNP

Mjera bi se primjenjivala u vrijeme trajanja krize, ili do kraja ove godine.

“Dok se zarade najviših funkcionera naše države kreću do 3.000 eura, običan čovjek ne može da prehrani svoju porodicu. Još jednom pozivamo da svi skupa podijelimo odgovornost, jer nas očekuje težak ekonomski period”, navodi se u saopštenju.

Zato je prijeko potrebno da se sada pokaže posebna briga o najugroženijima.

“Naši ljekari, medicinsko osoblje, svi oni koji su u prvim redovima ove borbe, kao i najveći broj naših građana, koji su pobjednici poštujući sve ono što se ovih mjeseci traži i zahtijeva od njih, zaslužuju da se novac od funkcionerskih umanjenih zarada usmjeri ka njima”, smatraju u SNP-u.

Pozvali su Vladu da pomogne hiljadama ugroženih porodica.

“Ali još jednom apelujemo da se prestane sa partijskom kampanjom i podjelom pomoći po nekim drugom kriterijumima. Stotine hiljada eura svakodnevnih donacija ne smiju nikako da završe u partijskim aktivnostima DPS-a za predstojeće izbore”, navodis e u saopštenju.

Napominju da je SNP na različite načine direktno pomogao građanima.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve