Utorak, 30 Aprila, 2024
Rubrika:

SNP: Neće biti nijedne ozbiljne Vlade bez adekvatnog učešća SNP-a, ne bježimo od izbora

''Istina, Vlada sa najkraćim mandatom u istoriji Crne Gore, ali i sa najvećim rezultatima i uspjesima''

Neprincipijelnim i tajnim dogovorom DPS-a i Demokrata, kome su se pridružile manje partije, u noći između 19. i 20. avgusta srušena je 43. Vlada Crne Gore, saopšteno je iz Socijalističke narodne partije.

“Istina, Vlada sa najkraćim mandatom u istoriji Crne Gore, ali i sa najvećim rezultatima i uspjesima. Nijednog trenutka nismo zastali u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije. Naprotiv, stvorili smo pretpostavke da SDT i v.d. VDT-a rade svoj posao hrabro, odlučno i profesionalno.

Uhvatili smo se u koštac sa brojnim problemima u oblasti finansija, pravde, zdravstva, prosvjete, poljoprivrede, sporta.

Zadržali smo postojeći nivo plata i penzija i obavezali se da od početka naredne godine minimalna penzija bude 270 eura.

Regulisali smo platni promet sa Srbijom nakon toliko godina i dogovorili stabilno snabdijevanje hranom iz Srbije u narednim teškim mjesecima koji dolaze.

Radili smo na unapređenju stanja u bolnicama i domovima zdravlja i postavili kamen temeljac za izgradnju Klinike za mentalne bolesti, nakon što vlast DPS-a 30 godina na tom polju ništa nije uradila”, navode iz ove partije i dodaju:

“Radili smo na poboljšanju stanja u crnogorskoj prosvjeti i krenuli sa realizacijom infrastrukturnih objekata milionske vrijednosti, kao i u proces izmjena i dopuna Granskog kolektivnog ugovora koji će dovesti do poboljšanja materijalnog statusa prosvjetnih radnika.

Suočili smo se sa naslijeđenim problemima u sportu i ispratili svaki uspjeh naših sportista. Vlada je utvrdila Nacrt zakona o porijeklu imovine, od koga toliko strahuju brojni funkcioneri DPS-a.”

Kako kažu, ono na šta su posebno ponosni i zbog čega su i u ušli u manjinsku Vladu su ostvarili.

“Nakon deset godina, potpisan je Temeljni ugovor između Vlade Crne Gore i Srpske pravoslavne crkve, čime su konačno ovoj najbrojnijoj vjerskoj zajednici u Crnoj Gori data prava koja su joj tako dugo uskraćivana. Naročito smo zadovoljni zbog ovog dostignuća jer smo ostvarili obećanje koje smo dali građanima i vjernicima, te ispunili amanet sa Trojčindanskog sabora i sa vanvremenskih litija. Nijednog trenutka nismo posustali i uz nespornu odlučnost premijera Abazovića riješili smo ovo pitanje koje je tako dugo opterećivalo Crnu Goru.

To je bio povod za rušenje 43. Vlade. Ne žalimo što smo bili u njoj jer znamo da smo u saradnji sa Urom i drugim partijama postigli velike stvari, o kojima će istorija suditi.

Posvećeni što bržem ulasku Crne Gore u EU, reformama, povećanju zaposlenosti i omogućavanju boljeg života građana, odlučni da suzbijemo organizovani kriminal i korupciju i građanima omogućimo bolji život, nastavljamo dalje do formiranja nove Vlade ili raspisivanja vanrednih parlamentarnih izbora.

Poručujemo svima da je borba za pravednu i razvijenu Crnu Goru počela i da nas niko na tom putu neće zaustaviti.

Od izbora ne bježimo i uvijek smo spremni za svaku provjeru građana. Takođe, sigurni smo da ubuduće neće biti nijedne ozbiljne Vlade bez adekvatnog učešća SNP-a”, navode iz ove partije.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

4 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
PIVA
21.08.2022-12:45 12:45

Jokovicu kumim te bogom ne hvali se prvo ste NESKOLOVANI za TRI mjeseca unazadi i opljackali ste CG  da se ni za 3 godine ne moze oporavit !Daleko vam kuca i vi od CG Probajte da vam da VUCKO u vase sape SRBIJU ne 100 dana nego 10 dana JER STE SE ISTRENIRALI NA CG  VI bi je bacili na koljena gore od NATO UDARA -Bjezite nedje na planine  DOBRO MASETE I UDARATE RUKAMA  DA cuvajte ovce i sijte krtolu -nijeste vi za politika

COL
21.08.2022-12:59 12:59

Rezultati =o doduše malo ste durali. MANS i ostale NVO kažu rezultati =o, sve partije liše vaše dvije kažu Rezultat=o. Sve Evropske i organizacije kažu rezultat =o. Amerika i Engleska rezultat =o. Jedino vas hvali i za vama žali SPC i AV…. Vala, kad je Tito moga kao mašinbravar biti predśednik države, mošte i vi Jokoviču sa elektrotehničkom.

Safet
21.08.2022-13:46 13:46

Jole vi ste 70% bili jaja mucak sto znaci stetocine pokvarenjaci htjeli ste predati CG u ruke SRPSKIH POPOVA-VUCICU i od boga ste kaznjeni -CRNA GORA JE BOZJA MILJENICA Mnogo puta ste pokusali da je sprzite ali vas bog poklopi – isto ste htjeli skolu KARADJORDJA  nema vise nikad ceranja CRNOGORACA NA ITALIJANSKE LONCE KA STO STE URADILI SA -KRALJ NIKOLOM!

KLEMENTINA
21.08.2022-15:04 15:04

Ovom istorijskom izjavom POKAZAO SI SVU SVOJU PAMET. DODUŠE INTELEKTUALNE SPOSOBNOSTI SU TI ISPOD ONIH KOJE TI ODAJE FACA KAD ĆUTIŠ zato si našao SAVJETNIKA SEBI RAVNOM jer teško bi imao priliku naći SEBI RAVNOG kao što je p a v i ć e v i ć