Utorak, 7 Maja, 2024
Rubrika:

SNP: Krivokapić pravi štetu na unutrašnjem planu, koči evropski put Crne Gore

Ranije danas, specijalni predstavnik EU za dijalog između Beograda i Prištine i druga pitanja na Balkanu Miroslav Lajčak, ocijenio je da aktuelna Vlada “nema većinu u parlamentu”, te da se mora riješiti ta situacija

Ono što već dugo znaju svi u Crnoj Gori danas je potvrdio i Miroslav Lajčak, specijalni predstavnik EU za odnose Beograda i Prištine i druga pitanja na Zapadnom Balkanu, rekavši da postojeća Vlada nema većinu i da to treba da se rješava, saopštili su iz Socijalističke narodne partije (SNP).

Ranije danas, specijalni predstavnik EU za dijalog između Beograda i Prištine i druga pitanja na Balkanu Miroslav Lajčak, ocijenio je da aktuelna Vlada “nema većinu u parlamentu”, te da se mora riješiti ta situacija.

Postavljamo jednostavno pitanje, navode iz partije, do kada će Zdravko Krivokapić da se “oglušuje o zahtjeve kako domaće, tako sada i međunarodne javnosti, i da uzurpira mjesto predsjednika Vlade”?

“U svim normalnim demokratskim državama nikada se ne bi moglo desiti da na čelu izvršne vlasti bude čovjek koji uživa podršku svega nekoliko poslanika i da se tvrdoglavo drži fotelje kao da će biti smak svijeta ukoliko se odvoji od iste”, dodaje se u saopštenju.

Ne samo što ovakvim svojim ponašanjem Krivokapić pravi štetu na unutrašnjem planu, nego, poručuju iz SNP, “sada je to evidentno, koči i evropski put Crne Gore”.

“Podsjećamo da je SNP CG bila pionir procesa evropskih integracija, da smo učestvovali u svim fazama pristupanja EU kroz učešće u zajedničkim tijelima i forumima Crne Gore i EU, te zato izražavamo bojazan da Crna Gora ne samo da neće nastaviti proces pristupanja što je brže i kvalitetnije moguće, nego da će naš put u EU biti trajno zaustavljen”, piše u saopštenju.

Zbog svega navedenog, SNP CG poziva premijera Krivokapića da objektivno i realno sagleda stanje u državi i da učini ono što je neophodno kako bi Crnoj Gori krenulo i na unutrašnjem i na međunarodnom planu.

“Nije toliko teško shvatiti da ste postali kamen o vratu Crnoj Gori, pa shodno tome učinite ono što je već davno trebalo – konačno podnesite ostavku i relaksirajte građane Crne Gore”, zaključuje se u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve