Četvrtak, 2 Maja, 2024
Rubrika:

SNP i DF neće glasati za smjenu Bečića

Vanredna sjednica Skupštine na kojoj će se raspravljati o smjeni Bečića zakazana je za 7. februar

Socijalistička narodna partija i Demokratski front neće glasati za smjenu predsjednika Skupštine Crne Gore Alekse Bečića, kazali su za TVCG poslanik Demokratskog fronta Dejan Đurović i funkcionerka SNP-a Slađana Kaluđerović.

Vanredna sjednica Skupštine na kojoj će se raspravljati o smjeni Bečića zakazana je za 7. februar.

Đurović je kazao da DPS nakon pada vlade Zdravka Krivokapića može da slavi samo zato što nije skraćen mandat Skupštini Crne Gore.

– Desio se politički nonsens da partija koja je opozicija ne glasa za skraćenje mandata. Oni su na izborima 2020. godine uz sve presije dobila 30 mandata, oni znaju da je 20 posto biračkog tijela za njih maksimum. Siguran sam da će parlamentarna većina naći rješenje i sastaviti novu vladu bez ikakvih uslovaljavanja – rekao je Đurović za TVCG.

Protesti

Siguran je, navodi, da do protesta neće doći jer smatra da niko neće imati hrabrost da prekroji izbornu volju građana i “napravi dil sa DPS-om”.

– Niko ne želi da stavi na svoj teret radikalizaciju Crne Gore koja bi se definitivno desila, došlo bi do promjene bezbjednosnog stanja – rekao je Đurović.

Deset dana

Funkcioner GP URA, Zoran Mikić rekao je da će od sjutra početi razgovore sa kolegama iz parlamentarne većine i manjinskim strankama.

Upitan koja je svrha razgvora sa DF i Demokratama ako unaprijed znaju njihov stav o manjinskoj vladi, Mikić je odgovorio da treba sačekati te razgovore i eventualne drugačije modalitete.

– Ovo će se riještiti u narednih desetak dana. Ako naš model ne dobije podršku i niko ne ponudi drugačiji modalitet, idemo na izbore – rekao je Mikić.

Poslanik Demokrata, Danilo Šaranović je kazao da je da se rješenje treba tražiti unutar parlamentarne većine, te da ukoliko do njega ne dođe, mandat treba vratiti građanima.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
COL
05.02.2022-22:34 22:34

Niđe ovakvog licemjerstva nema, dan ranije svašta rečete jedni protiv drugih, a onda se celivate i gaće skinete ako treba…To mogu samo SNP i Demokrate koji su iz istog Slobinog šinjela se iznjihali…Sramite se guzi.. kad obraza nemate…

Cicamica
06.02.2022-08:58 08:58

Ova je namazan jako opasnim otrovom nacionalistickim kojeg se CG mora oslobodit ako misli naprijed -DF je 100x povjerljiviji CG od ovih nesrecnika nacionalistickih DEMOKRATA!