Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

SNP: Demokrate neozbiljnošću jednog dijela funkcionera nanose svima štetu, a ponajviše sebi

Ne kukajte za političkim funkcijama, već sređujte stanje unutar stranke, koja se za godinu dana, zahvaljujući pojedincima koji su pokazali svoju lošu stranu dolaskom na najodgovornije funkcije, prepolovila i izgubila veliki broj birača

Iz današnjeg saopštenja Demokrata, a koje je vezano za smjenu pomoćnika direktora Doma zdravlja Berane, Mihaila Lalića, vidi se samo jedna doza velike isfrustriranosti kod tog političkog subjekta koja je usmjerena prema SNP-u, a konkretno i ponajviše prema Dragoslavu Šćekiću, navodi se u saopštenju OO SNP-a Berane.

Prvo, kako je i predočeno izvjesnom Mihailu Laliću u Domu zdravlja potrebno je da direktor ili pomoćnik budu kadrovi sa završenim medicinskim fakultetom, što je i do sada bila praksa. Pomenutom Laliću je ponuđeno mjesto u okviru svoje stručne spreme sa identičnim koeficijentom koji je imao dok je bio na funkciji pomoćnika direktora Doma zdravlja.

Laliću je očigledno ispod nivoa da bude zaposlen kao pravnik u Domu zdravlja i nezadovoljan je što je dobio mogućnost da nastavi sa radom, a data mu je još jedna šansa, iako se nije proslavio na pomoćničkom mjestu. Pretpostavljamo da je dobio savjet o neprihvatanju ponuđenog mjesta od “vrhunskog” pravnog eksperta koji je nije imao ozbiljnog pravničkog iskustva, a koji je preko raznih “veza i vezica” došao do mjesta državnog sekretara, koje je nakon samo dva mjeseca napustio, nakon čega je i razriješen, jer je za pomenutu funkciju potrebno više znanja i boljeg snalaženja u državnoj upravi.

Drugo, povezivanje ministra zdravlja sa ovom smjenom, koja se isključivo tiče menadžmenta i organizacije rada unutar Doma zdravlja, još jednom pokazuje veliku isfrustriranost prema našem doskorašnjem predsjedniku Opštine, a aktuelnom ministru zdravlja Dragoslavu Šćekiću, i još jedan dokaz nepoznavanja prava od strane doskorašnjeg odbjeglog, bivšeg državnog sekretara. Jasno nam je da se na mjestu koje je pokrivao ranije nije puno čitalo zakona i propisa, ali sramno je da se sa trenutne funkcije koju obavlja ne znaju osnovni propisii o radu jedne javne ustanove.

Treće, što se tiče smjene kadrova i “duga” u Opštini Berane, takođe vas moramo podsjetiti da su rad Lokalne samouprave usporavali, ograničavali i sabotirali vaši nestručni kadrovi, koji su možda fakultet završili, ali iz istog izašli nepismeni, što je mnogo gore.

Kada govorimo o dugu, i u tom dijelu se bolje morate informisati i opismeniti, jer očigledno zbog nedolaska na posao, stalnih bolovanja i zaobilaženja rada u lokalnoj samoupravi niste se na pravi način mogli ni informisati, a i mjesto direktora Uprave za naplatu lokalnih javnih prihoda pokrivao I dalje je na njenom čelu vaš kadar…

Kada govorimo o smjenama i “revanšizmu”, i sami smjenjujete sekretare, direktore, načelnike i komandire iz SNP-a, mi takve stvari prihvatamo dostojanstveno, jer to je dio političkog života. Ovo i sva vaša ranija saopštenja nakon svake smjenje vašeg kadra opisuju samo vašu političku i ljudsku nezrelost i želju i patnju za funkcijom, jer zato ste i napustali SNP, jer niste dobili funkcije koje ste tražili, a za koje sta nam davali ultimatum.

Srećni smo što takvi niste više dio naše porodice u Beranama.

Jedino tačno u vašem saopštenju je da se ponosimo sa g-dinom Šcekićem, sada i uvijek jesmo. 2014. godine, kada smo se izborili sa DPS-om i kada smo velikim radom i trudom oporavljali sve ono loše što je iza njih ostalo, vi ste bili dio istog tog DPS-a, neki niste ni izlazili na izbore, a neki ste u svoj toj borbi vidjeli samo funkcije, zbog kojih ste kasnije i napustili SNP.

Ponosni smo na njega i što vam je nakon svega u toku lokalnih izbora 2018. pomogao da dobijete četvrti mandat, kako bi bili dio koalicije, i ponosni što je nastavio borbu sa svima nama i što smo porazili i zaustavili DPS režim i 2020. godine.

Ponosni sada još više, što kao ministar zdravlja radi na zdravstvenoj infrastrukturi i unapređenju zdravstvenog sistema, i što se bori da svaka zdravstvena ustanova bude na najbolji način opremljena sa najsavremenijim aparatima koji olakšavaju rad našim medicinskim radnicima, a pružaju najbolju zdravstvenu uslugu našim pacijentima. I ponosi što će Berane, naš grad, napokon biti regionalni zdravstveni centar.

A znamo da je vama žao zbog svega ovoga, jer nije odbjegao sa funkcije nakon prve prepreke, kao ljudi iz vaših redova.

Što se tiče naših birača i toga koliko nas podržavaju, podsjetićemo vas da smo u najtežem političkom trenutku na lokalnim izborima osvojili sedam mandata i postali najjača politička partija u gradu. A vi sada, posle svega pogledajte u svoje “dvorište”, jer pratimo vaš nerad i vodimo računa o svakom vašem obećanju koje ste dali prije izbora.

Ne kukajte za političkim funkcijama, već sređujte stanje unutar stranke, koja se za godinu dana, zahvaljujući pojedincima koji su pokazali svoju lošu stranu dolaskom na najodgovornije funkcije, prepolovila i izgubila veliki broj birača.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve