Četvrtak, 23 Maja, 2024
Rubrika:

Snažna podrška Ukrajini od Crne Gore: Nema konkurencije na evropskom putu, već solidarnosti

Kazala profesorica na Ekonomskom fakultetu u Podgorici i nekadašnja ministarka za evropske integracije Gordana Đurović

Crna Gora podržava napore Ukrajine za članstvo u EU i ne doživljava ni nju, kao ni aspirante Moldaviju i Gruziju kao konkurenciju na integracionom putu, kazala je profesorica na Ekonomskom fakultetu u Podgorici i nekadašnja ministarka za evropske integracije Gordana Đurović.

Đurovićeva je govorila o toj temi u intervjuu novinaru Florentu Marciaku, ko-direktoru Observatorije za Balkan, koja radi pri Austro-francuskom centru za približavanje Evrope.

“Crna Gora podržava zahtjev Ukrajine za članstvo u EU, kao i Moldavije i Gruzije. Posebna je podrška prema Ukrajini koja je u ratu izazvanom agresijom Rusije, i prihvatanje aplikacije je prvenstveno izraz evropske solidarnosti i podrške za narod Ukrajine, za očuvanje njihove države”, poručila je Đurović.

“Svi znamo da je putovanje do članstva dugo i da zavisi od dvije grupe faktora, onih u samoj zemlji i onih u EU. Tako da za nas ovaj novi pristupni trio iz istočne susjedske politike, tj. njihove aplikacije, nisu konkurencija i mi podržavamo njihove napore da nađu svoj evropski integracioni put”, jasna je prof. Đurović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve