Subota, 15 Juna, 2024
Rubrika:

RCC: Otvorene prijave za Balkathon 5.0!

Prijave su, kako je saopšteno iz RCC, otvorene do 5. jula 2024. godine

Vijeće za regionalnu saradnju (RCC) objavilo je početak petog izdanja online regionalnog takmičenja za najbolje digitalne ideje i rješenja sa Zapadnog Balkana, Balkathon 5.0.

Prijave su, kako je saopšteno iz RCC, otvorene do 5. jula 2024. godine.

“Koristeći iskustvo iz prethodna četiri izdanja takmičenja, ovogodišnji Balkathon nastoji biti još bolji i pogodniji za učesnike kojima donosi nove i zanimljive mogućnosti. Peto izdanje Balkathona, koje donosi nove i zanimljive mogućnosti za učesnike, usmjereno je na inovativne digitalne ideje i rješenja u različitim tematskim oblastima, među kojima su tehnologija usluga, zeleni program i energetika, transport, turizam i poljoprivreda”, naveli su iz RCC.

Takmičenje je, dodaju, otvoreno i za druge teme.

“Timovi koji uđu u uži izbor Balkathona 5.0 dobijaju dvodnevni mentorski program sa iskusnim stručnjacima i priliku da osvoje jednu od šest nagrada u iznosu od po 7.000 eura. Pobjednici će imati i priliku da svoje ideje predstave na ovogodišnjem Digitalnom samitu Zapadnog Balkana te svoja rješenja primjene u regionu Zapadnog Balkana”, kazali su iz RCC.

Iz Vijeća su dodali da u cilju podrške inovativnom duhu mladih ljudi od rane dobi, Balkathon 5.0 uvodi jednu novinu, a to je otvaranje takmičenja i za učenike srednjih škola gdje će najbolje rangirani timovi imati priliku osvojiti nagrade od po 4.000 eura.

Ko se može takmičiti?

Balkathon 5.0 je otvoren za timove čiji su članovi starosne dobi do 35 godina i dolaze iz ekonomija Zapadnog Balkana, ukazuju iz RCC.

“Timovi se potiču da među svoje članove uvrste kvalifikovane pojedince poput studenata, pravnih lica uključujući i startupove, kao i nevladinih i obrazovnih institucija”, pojasnili su.

Kada?

Iz RCC su naveli da registracija za takmičenje je otvorena od 21. maja do 5. jula 2024. godine. Završno takmičenje nakon kojeg će uslijediti proglašenje pobjednika na ceremoniji svečane dodjele nagrada održaće se u septembru 2024.

“Od jula 2020. godine kada je Vijeće za regionalnu saradnju organizovalo prvo regionalno takmičenje iz pametnih digitalnih rješenja kroz ovu inicijativu je podržano stvaranje 22 originalna digitalna proizvoda napravljena na Zapadnom Balkanu (Made in Western Balkans)”, dodaju iz RCC.

Vijeće je, podsjećaju, prošle godine nagradilo sedam rješenja iz regiona u oblastima održivog turizma, zelene ekonomije i preduzetništva. Obezbjeđena finansijska podrška je omogućila timovima da dodatno razviju svoja digitalna rješenja.

Sve što trebate znati o Balkathonu možete pronaći na LINKU.

Projekat finansira Evropska unija.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve