Nedjelja, 16 Juna, 2024
Rubrika:

Atalanta nokautirala Bajer Leverkuzen, het-trik Lukmana

Atalanta je u finalu Lige Evrope u Dablinu pobijedili njemačkog šampiona sa 3:0 (2:0), a sva tri gola postigao je Nigerijac Ademola Lukman.

Noć iz snova za fudbalere Atalante koji su večeras u finalu Lige Evrope pobijedili Bajer Leverkuzen i osvojili prvi evropski trofej u klupskoj istoriji.

Atalanta je u finalu Lige Evrope u Dablinu pobijedila njemačkog šampiona sa 3:0 (2:0), a sva tri gola postigao je Nigerijac Ademola Lukman.

Ademola Lukman

Bajer je ove sezone bio nepobjediv u svim takmičenjima u kojima je učestvova, ali je večeras u vjerovatno najvažnijem meču sezone doživio rezultatski brodolom i ostao bez trofeja kojem su se njegovi navijači nadali kao šlag na šampionsku tortu u Bundesligi.

Lukman je Atalantu doveo u vođstvo već u 12. minutu, a kada je 14 minuta kasnije postigao i drugi gol bilo je jasno da se italijanski predstavnik u Ligi Evrope ne šali i da će trofej u Bergamo.

Leverkuzen je imao nekoliko velikih šansi, u prvom poluvremenu da smanji zaostatak, ali ih nije iskoristio, pa je Lukman u drugom poluvremenu zadao “smrtonosni” udarac “farmaceutima” koji su ostali bez toliko željenog evropskog pira za kraj sezone iz snova.

Lukman je tako postao prvi igrač koji je postigao het-trik u finalnim mečevima Lige Evrope.

ATALANTA – BAJER LEVERKUZEN 3:0

Dablin – Stadion: Aviva stadion. Sudija: Ištvan Kovač (Mađarska). Strijelac: Lukman 12, 26, 75. Žuti kartoni: Đimšiti, Skamaka (Atalanta), Firc (Leverkuzen).

ATALANTA (3-4-2-1): Muso – Đimšiti, Hin, Kolašinac (od 46. Skalvini) – Zapakosta (od 83. Hatebur), Kopmajners, Ederson, Ruđeri (od 90+1 Toloi) – De Ketelare (od 57. Pašalić), Skamaka (od 83. El Bilal Ture), Lukman.

BAJER LEVERKUZEN (3-4-3): Kovarž – Stanišić (od 46. Fimpong), Ta, Tapsoba – Frimpong (od 81. Tela), Džaka, Palasios (od 68. Andrih), Inkapije – Virc (od 81. Šik), Grimaldo (od 68. Hložek) – Adli.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve