Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Skupština Prijestonice nije održana zbog nedolaska jednog dijela odbornika

Kako su istakli, nedolaskom jednog broja odbornika nijesu bili u mogućnosti usvojiti dvije posebno važne odluke za građane Cetinja

Današnja sjednica Skupštine Prijestonice nije održana zbog nedolaska jednog dijela odbornika, što za posljedicu ima neusvajanje niza značajnih odluka za Prijestonicu i sve njene građane, saopštili su Odbornici SDP i Građani, Stara Garde LSCG i URA.

Kako su istakli, nedolaskom jednog broja odbornika nijesu bili u mogućnosti usvojiti dvije posebno važne odluke za građane Cetinja.

“Riječ je o odluci čijim se usvajanjem stvaraju uslovi za davanje u zakup jednog dijela Gornjeg Oboda i zapošljavanje najmanje 20 naših sugrađana već u septembru mjesecu. što to znači u trenutnoj socioekonomskoj situaciji na Cetinju u kojem poslednjih 30 godina nije bilo ni jedne slične investicije, ne treba trošiti riječi”, navodi se u saopštenju.

Druga važna odluka dodaju, jeste odluka o refinansiranju kreditnih obaveza čijom realizacijom bi se obezbijedilo povezivanje radnog staža za 23 zaposlena u sistemu lokalne samouprave i vatrogasnoj jedinici i stvorili uslovi da na pristojan način odu u zasluženu penziju, ali i osiguralo redovno finansiranje obaveza po osnovu poreza i doprinosa za sve zaposlene u gradskoj upravi.

Ocjenjuju da su ti ljudi svojim angažovanjem dali puni doprinos funckionisanju grada i gradskih službi, ali su postali žrtve političkih odluka.

“Očekujemo da ćemo kroz dodatne konsultacije riješiti sve nedoumice i u kratkom roku stvoriti uslove za nastavak zasijedanja i usvajanje važnih odluka za Cetinje i sve njegove građane”, zaključuju u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve