Petak, 17 Maja, 2024
Rubrika:

Jednoglasno: Skupština skinula imunitet poslanicima DPS i SD

Za skidanje imuniteta glasalo je ukupno 42 poslanika, svi su bili za

Skupština Crne Gore usvojila je predlog da se skine imunitet poslanicima Demokratske partije socijalista Predragu Boškoviću, Dragici SekulićSuzani Pribilović i poslanicima Socijaldemokrata Ivanu Brajoviću i Damiru Šehoviću zbog sumnje da su zloupotrijebili službeni položaj.

Za skidanje imuniteta pomenutim poslanicima, glasalo je ukupno 42 poslanika, svi su bili za.

Administrativni odbor je krajem prošle godine jednoglasno podržao zahtjev Specijalnog državnog tužilaštva (SDT) za ukidanje imuniteta za pet poslanika radi pokretanja postupka zbog sumnje da su zloupotrijebili službeni položaj prilikom rješavanja stambenih potreba funkcionera Vlade.

SDT je zatražilo odobrenje krivičnog gonjenja za nekadašnje članove stambene komisije Vlade Predraga Boškovića, Dragicu Sekulić, Suzanu Pribilović, Ivana Brajovića i Damira Šehovića.

Đurović je prethodno rekla da žali što kolege iz opozicionih redova odlučili da bojkotuju parlament.

– Žalim zbog njihove nemogućnosti da iskoriste ono što im je zakonom i Ustavom pravo, da kažu pred javnošću ono što žele – navela je Đurović.

Ostaće u domenu tehničkih detalja vezano za skidanje imuniteta.

Administrativni odbor je krajem prošle godine jednoglasno podržao zahtjev Specijalnog državnog tužilaštva (SDT) za ukidanje imuniteta za pet poslanika radi pokretanja postupka.

Poslanik Demokrata Dragan Krapović kazao je da je rasprava na odboru bila sadržajna i da su svi poslanici dobili priliku da se obrate i iznesu što su njihovi argumenti i objašnjenje situaicje i onda su jednoglasno donijeli odluku da se pošalje prijedlog ovakav kakav je pred parlamentom.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
SMECAR
19.04.2023-22:03 22:03

Zna li ko Koji je sad 42 nesrecnikovic ? dosad su imali 41 ko im se sad prislati od onih 40 !

Tara
19.04.2023-23:35 23:35

Cisti Revansizam..daje DPS bio kao i ovi..CG..bi bila vec spasena..od ovih srbijanskih fasisat..DPS..je bio predobar..i odlagao probleme..za sledece dane
Mi trebamo radikalnu crnogorsku stranku..kako bi CG oslobodili..

Drugo,Skupsina je raspustena..a oni normalno rade..