Srijeda, 1 Maja, 2024
Rubrika:

Sjednica Skupštine 20. januara: Ponovo o Zakonima koje je Đukanović odbio da potpiše

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović sve usvojene zakone vratio je Skupštini na ponovno odlučivanje

Predsjednik Parlamenta Aleksa Bečić danas je sazvao sjednicu 27. saziva Prvog vanrednog zasijedanja u 2021. godini za 20. januar, koja će početi u 13 sati.

Na posljednjoj, četvrtoj sjednici Drugog redovnog (jesenjeg) zasijedanja u 2020. godini, 29. decembra, usvojeni su Zakon o izmjeni Zakona o radu, Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o slobodi vjeroispovijesti ili uvjerenja i pravnom položaju vjerskih zajednica, Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o državnim službenicima i namještenicima, Zakon o dopunama Zakona o zdravstvenoj zaštiti, Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o kreditnim institucijama, Zakon o izmjenama Zakona o sanaciji kreditnih institucija i Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o fiskalizaciji u prometu proizvoda i usluga.

Podsjetimo, predsjednik Crne Gore Milo Đukanović sve usvojene zakone vratio je Skupštini na ponovno odlučivanje.

U obrazloženju odluke, Đukanović je naveo daje otvoreno pitanje da li je prilikom početka predmetne sjednice i usvajanja njenog dnevnog reda postojao kvorum, budući da poslovnik propisuje da se prilikom utvrđivanja kvoruma poslanik lično idenifikuje u sali – provlačenjem kartice u poslanički pult.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve