Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Sjednica Opštine Kotor nije održana jer vladajuća koalicija nije imala kvorum

Nije bilo kvoruma

Sedma sjednica Skupštine opštine Kotor jutros ponovo nije održana zbog toga što vladajuća koalicija (Demokrate, Ura i koalicija „ Za budućnost Kotora“), nije imala kvorum. Od ukupno 33 odbornika u sali je bilo 15 odbornika, Demokrata, URE i pet od sedam odbornika koalicije „Za budućnost Kotora“. Odbornici Pokreta za promjene Slobodan Bobo Lazović i Nove srpske demokratije Željko Knežević nijesu došli na sjednicu.

Prethodno, sjednica čiji je početak bio zakazan za 8 sati i 30 minuta, odložena je za 9 i 30 časova. Predsjednica SO Maja Mršulja obavijestila je odbornike da zbog saobraćajnog udesa koji se jutros dogodio u blizini Risna, da su neki od odbornika ostali u koloni zbog prekida saobraćaja na toj dionici. Međutim, saobraćaj je u međuvremenu počeo redovno da se odvija, a u drugom zakazanom terminu održavanja sjednica u 9 i 30 časova ponovo nije bilo kvoruma.

Odbornici opozicionih DPS-a, SDP-a, LP,SD-a, kao i Socijalista nijesu prisustvovali sjednici.

Sedma sjednica Skupštine Opštine Kotor trebala je biti održana 21. jula, ali je i tada odložena zbog nedostatka kvoruma vladajuće koalicije. Tada je sjednica SO sa obimnim dnevnim redom od 37 tačaka, koja je trebala početi u 8 i 30 časova, prvobitno je odložena za 10 sati i 30 minuta i to na zahtjev odborničkog kluba Demokratske Crne Gore.To je, malom broju odbornika koji je došao na sjednicu u zakazanom terminu, saopštila predsjednica SO Maja Mršulja, a potom u 10 i 30 časova, obavijestila da se sjednica odlaže na neodređeno vrijeme. Na sjednicu tada nijesu došli odbornici DF i Demokrata.

Iako za sada niko od aktera političke scene u Kotoru ne želi o tome da govori, očigledno je da u aktuelnoj vladajućoj koaliciji u Kotoru nešto ne štima. Sagovornik Pobjede iz redova vladajuće koalicije navodi da je evidentno da se sukob DF i Demokrata na državnom nivou prenio i na lokalni nivo.

Prvi otvoreni sukob i prozivke između ove dvije partije vladajuće koalicije u Kotoru uslijedile su nakon otkazivanja prikazivanja filma Borisa Malagurskog u kotorskom Centru za kulturu. Tada su iz DF saopštili da je po nalogu iz Podgorice, predsjednik opštine Kotor Vladimir Jokić zabranio projekciju filma “Crna Gora podieljena zemlja” Borisa Malagurskog. Iz DF su tada kazali da od 16. juna traje kontinuirani pritisak od strane Jokića u cilju zabrane projekcije pomenutog filma.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve