Nedjelja, 12 Maja, 2024
Rubrika:

Sekulić: Vlast se dobija ili gubi na izborima, a ne na ulici

Od početaka parlamentarne demokratije uveden je sistem da jedan čovjek ima jedan glas, i naravno od tog vremena većina odlučuje o najvažnijim pitanjima u jednoj državi. Dozvolite samo da podsjetim da građanski protesti jesu nešto što je  demokratska tekovina,  ali ne smijemo zaboraviti da se u parlamentarnim demokratijama kao što je crnogorska, vlast dobija ili gubi na izborima, a ne na ulici, poručio je poslanik Demokatrske partije socijalista Predrag Sekulić.

“Takođe, treba podsjetiti da je prošle parlamentarne izbore pripremila Vlada izbornog povjerenja, u kojoj su bili predstavnici opozicije. Izborne zakone smo mijenjali zajedno sa kolegama iz opozicije, i usvojili sve one predloge koji su negde imali smisla. Po prvi put smo imali i uvođenje elektronske identifikacije. Nažalost, u Crnoj Gori su najglasniji oni koji imaju najmanju podršku građana”, navodi on.

Sekulić dodaje da smo to vidjeli i sada na lokalnim izborima u opštini Tuzi.

“Građanski pokret URA nije uspio čak ni da preda listu, Demokrate su tu negdje oko cenzusa, a čini mi se da su oni negdje najglasniji uoči građanskih protesta kao i u čitavoj buci koja se stvara tim povodom. I naravno još jedno podsjećanje, kad smo kod demokratije, na izborima u Tuzima koalicija koja je na državnom nivou osvojila više od 90 odsto  glasova, i čini mi se da to najbolje govori o snazi vladajuće koalicije, čini mi se da dovoljno govori i o opoziciji”, dodaje on.

Poslanik DPS-a pita protiv čega su to ljudi koji učestvuju u građanskim protestima.

“Da li su protiv koncepta države? Da li su protiv evropskih integracija, da li su protiv ulaska Crne Gore u NATO? Čini mi se da su ovo sve zajedno pitanja na koja svi zajedno moramo da damo odgovor. Ako su ti odgovori negativni, odnosno  ako se zalažu i za evropske vrijednosti, i za Crnu Goru u NATO, ako se zalažu za građanski koncept  države Crne Gore, onda samo da ih podsjetim da su među njima najače kolege iz Demoktatskog fronta. Negdje moramo da se podsjetimo i na ono što je politički program Demokratskog fronta, koji je poznat svim građanima Crne Gore”, zaključuje Sekulić.

 

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve