Petak, 3 Maja, 2024
Rubrika:

Šehović: Vesela pripravnička družina koja sebe zove Vladom, se godinu dana igra politike i zamajava javnost

Prema njegovim riječima, vesela pripravnička družina koja sebe zove Vladom, se godinu dana igra politike i, kako kaže, zamajava javnost da bi prikrila ekonomski rusvaj koji je iza sebe ostavila

Obećali ste 40 miliona od prihoda od nelegalno stečene imovine, prikupili ste 0 eura. Obećali ste 20 miliona po osnovu izmjena Zakona o poreskoj administraciji, prikupili ste 0 eura. Obećali ste na desetine miliona od akciza, prikupili ste 0 eura. Obećali ste tzv. Maršalov plan i veće zarade, i to samo zato što znate da nećete biti u prilici da to realizujete, rekao je danas u Skupštini ministru finansija potpredsjednik SD Damir Šehović i dodao da Milojko Spajić obmanjuje kada kaže da je nova vlada ostvarila suficit u Budžetu, jer taj suficit proizilazi iz neplaćenih obaveza po osnovu ključnih kapitalnih projekata.

Takođe, Šehović je rekao i da je neistina da je naslijeđen bruto državni dug od 104 odsto nego od 88 odsto bruto domaćeg proizvoda, kao što nije tačno da ga je ova vlada umanjila, jer je praktično na istom nivou u odnosu na GDP.

“Vaš plan ima veze sa Maršalovim taman onolilo koliko naglabanja premijera o tome da je medicinski fenomen imaju veze sa zdravim razumom”, rekao je Šehović.

“Znate li ko je, pored ekonomskim analitičara, dao najbolju kritiku vašeg Maršalovog plana? Pa vi sami! Zaboravili ste da ste ne tako davno na matičnom odboru saopštili da bi smanjenje doprinosa za zdravstvo u ovom momentu bio “čist populizam”, a sada nam upravo to nudite kroz Maršalov plan”, dodaje Šehović.

Prema njegovim riječima, vesela pripravnička družina koja sebe zove Vladom, se godinu dana igra politike i, kako kaže, zamajava javnost da bi prikrila ekonomski rusvaj koji je iza sebe ostavila.

“Tako je broj zaposlenih za mandata ove vlade smanjen za čak 18.000, broj nezaposlenih je porastao za oko 11 500, dostigli ste rekordnu stopu nezaposlenosti, nijeste odreagovali na divljanje cijena osnovnih životnih namirnica od kojih su neke porasle 75 odsto, a prstom nijeste mrdnuli da zaustavite najveći rast cijena goriva u Evropi. I onda ste se sad, nakon godinu dana, u susret novim vanrednim izborima i formiranju nove partije, sjetili Maršala, pa radnicima obećali veće plate, a poslodavcoma manje opterećenje na te plate, jer znate da to nećete biti u prilici da realizujete.

On je saopštio i da je strašno da što se ministar Spajić hvali prihodima od turističke sezone, kad se zna da su ostvareni “gazeći po ljudskim životima”.

“Preko 500 ljudi je preminulo u proteklih nekoliko mjeseci jer je vaša Vlada jedina na svijetu koja je dozvolila nekontrolisan ulazak u Crnu Goru. Zato sada imamo epidemiološki haos”, ističe poslanik SD-a.

Šehović je zaključio porukom da ova vremena zahtijevaju državničko djelovanje i odgovornost, a da je Spajić, nažalost, pokazao populizam, i to jeftini, što je posebno opasno za ministra koji se bavi finansijama.

“Nekad podsjećate na Del Boja i njegovu čuvenu rečenicu “Iduće godine u ovo doba bićemo milioneri””, zaključio je Šehović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve